10 produse care reduc pofta de mâncare

De obicei, când se ține un regim, multe persoane reduc foarte mult din cantitatea de calorii. Acest lucru este firesc. Nu este firesc că multe persoane după o săptămână de regim nu rezistă și mănâncă foarte mult. De ce? Acest fenomen se întâmplă, deoarece foamea nu vă va cruța. Există totuși o soluție. Sunt astfel de produse care dau senzația de sațietate fără a consuma prea multe calorii.

1. Merele

1

Consumați mere cu jumătate de oră înainte de masă. Fibrele și sucul își vor face loc în stomac și veți mânca mai puțin.

2. Avocado

2

Dacă veți consuma jumătate de avocado în timpul prânzului, atunci veți estompa senzația de foame pentru restul zilei.

3. Leguminoasele

3
flickr.com

Leguminoasele dietetice (năutul, fasolea, lintea) sunt bogate în proteine, fibre, antioxidanți, vitaminele B și fier. Dacă veți crește consumul acestora, veți evita înfometarea.

4. Supele

4
flickr.com

Dacă veți consuma la prânz înainte de mâncarea principală o supă hipocalorică, atunci veți reduce cantitatea de calorii cu 20%.

5. Murăturile

5

Castraveții marinați sau murați, varza murată și alte produse murate conțin acizi grași care dau senzația de sațietate. De asemenea, produsele de fermentație stimulează eliminarea probioticelor care îmbunătățesc digestia, scad pofta de mâncare și contribuie la pierderea kilogramelor în plus.

6. Pudra de ardei iute

6

Ardeiul iute stimulează metabolismul și reduce pofta de mâncare. Dacă consumați la fiecare masă 1/4 de linguriță de ardei iute, veți mări senzația de sațietate.

7. Ciocolata neagră

7
flickr.com

Când vă este poftă de ceva dulce consumați ciocolată neagră. Aceasta scade tensiunea arterială, previne bolile cardiace și ale creierului. Ciocolata neagră creează senzația de sațietate mai repede decât ciocolata cu lapte, precum și satisface dorința de dulce și sărat.

8. Ouăle

8
flickr.com

Dacă veți începe ziua cu ouă, nu vă va fi foame până la prânz. Dacă consumați un dejun de 300 de calorii, care include de la 30 g la 39 g de proteine (ouă sau carne), veți evita senzația de foame până la prânz. Persoanele care consumă mai multe proteine la dejun, consumă mai puține calorii pe parcursul zilei.

9. Nucile

9
flickr.com

Nucile sunt create de natură pentru controlul apetitului. Ele conțin multe grăsimi nesaturate, proteine și fibre. Dacă consumați nuci puteți încetini digestia și regla nivelul glicemiei din sânge. Combinați-le cu fructe, fulgi de ovăz și orez brun.

10. Apa

10

Lipsa apei din organism poate duce la senzația de foame. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că senzația de sete seamănă cu starea de degresare: nu aveți suficientă energie, scade capacitatea de gândire, sunteți indispus. Dacă veți simți foame după amiază, consumați un pahar cu apă și după 10 minute cel mai probabil senzația de foame va dispărea și nu veți simți necesitatea de a consuma calorii în plus.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com