14 alimente care contribuie la reducerea nivelului de colesterol. Trebuie consumate astfel

Colesterolul mărit poate duce la producerea infarctului cardiac, atacului cerebral, tulburărilor acute de circulație a sângelui în picioare.

Prin urmare, se formează plăcile de grăsime care se pot rupe brusc și pot înfunda arterele, ceea ce este foarte periculos pentru inimă.

Iată câteva alimente, care au efect asupra echilibrul lipidic:

Fulgi de ovăz

Consumul fulgilor de ovăz, în combinaţie cu iaurt în fiecare dimineață, reduce nivelul colesterolului.

Suc de portocale

Sucul proaspăt de portocale, consumat la micul dejun, după cel mult 5 minute de la preparare, are un efect benefic asupra echilibrului lipidic.

Semințe de in

2 lingurițe de in măcinate, consumate zilnic la micul dejun, amestecate cu iaurt și cu cereale, contribuie la scăderea colesterolului cu apoximativ 18%.

Usturoi

Datorită alicinei, usturoiul contribuie la scăderea colesterolului. Consumați cel puțin 3-4 căței de usturoi pe zi.

Boabe de muștar

Luaţi câte o lingură de boabe de muștar, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Nu le zdrobiţi, ci luați-le ca pe medicamente cu apă. În aproximativ 4 luni, lipidele din sânge se vor normaliza.

Mere

2 mere pe zi, consumate cu tot cu coajă, reduc nivelul colesterolului și ameliorează raportul între colesterolul bun și cel rău.

Oțet de mere organic

Beți între mese 1 pahar de apă călduță și adăugați 1 linguriță de oțet de mere organic și 1 linguriță de miere.

Suc de roșii

Consumul unui pahar de suc de roșii făcut în condiţii de casă, în care au fost adăugate câteva picături de ulei virgin de măsline, în fiecare dimineață, reduce valorile ridicate ale colesterolului.

Soia

25 de grame de proteine de soia pe zi duc la scăderea de 9 mg/dl a nivelului colesterolului din sânge, precum și a trigliceridelor.

Morcov crud

200 grame de morcov crud pe zi contribuie la scăderea nivelului colesterolului cu 10-20 %.

Nuci

40 de grame de nuci reduc riscul accidentelor cardiovasculare cu aproape 50%.

Pește

Conținutul de acizi grași Omega 3, duce la scăderea colesterolului rău. Consumați de 3 ori pe săptămână macrou, ton, somon proaspăt, sardele în conservă.

Ulei de măsline

2 linguri de ulei de măsline pe zi, sunt suficiente pentru a scădea nivelul colesterolului într-o singură săptămână.

Vin roșu

Acesta conţine antioxidanți, care sunt extrem de benefici pentru inimă. Doza zilnică recomandată este 125 ml pentru femei și 250 ml pentru bărbați.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: boldsky.com, healthyfoodteam.com