YOGA TIBETANĂ PENTRU OCHI

Ochii noştri sunt nu doar oglinda sufletului. Uneori ei pot spune clar despre toate nopţile nedormite, despre faptul că stai mult la calculator, că-ţi permiţi uneori un pahar cu vin în plus… Pungile şi cercurile întunecate de sub ochi o fac pe femeie mai în vârstă, iar produsele cosmetice nu reuşesc mereu să le ascundă complet.

Cauzele apariţiei cercurilor întunecate şi pungilor de sub ochi pot fi mai multe: somnul insuficient, insuficienţa de vitamine, lucrul îndelungat la calculator, consumul de alcool, fumatul… Este important să acorzi atenţie problemei umflării ochilor, astfel încât să nu pierzi primele simptome ale bolilor organelor interne (inimă, rinichi, dereglarea funcţiei tiroidiene).

YOGA TIBETANĂ PENTRU OCHI

Exerciţiile de yoga tibetană au ca scop eliminarea pungilor de sub ochi, vânătăilor, pot îmbunătăţi vederea, elimina oboseala. În timpul efectuării exerciţiilor, acordă atenţie respiraţiei: inspiră şi expiră adânc cu partea de jos a pieptului, incluzând şi abdomenul.

тибетская йога для глаз

EFECTUAREA EXERCIŢIILOR

1. Inspiră adânc.

2. În timpul inspiraţiei concentrează-te la zona ochilor şi simte cum o doză de energie pătrunde în ochi.

3. Ţine-ţi respiraţia, timp în care cu trei degete (arătător, mijlociu şi inelar) ale fiecărei mâini, apăsaţi de 10 ori pe punctele de sub ochi. Apasă fără să întinzi pielea!

4. În timpul expiraţiei, imaginează-ţi cum iese din ochi oboseala, iar umflăturile de sub ochi dispar.

5. Fă 5 seturi pentru acest exerciţiu, dimineaţa şi seara.

Efectul exerciţiului va fi vizibil practic imediat!

Ţine minte că frumuseţea ta depinde de stilul de viaţă! Pentru că nici cea mai scumpă cremă nu te va ajuta, dacă neglijezi somnul sănătos şi te alimentezi necorespunzător.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoşi.com

Add Comment