4 alimente care curăță plămânii. Fumătorii trebuie să ia aminte neapărat!

Fumătorii sunt conștienți de faptul că își distrug organismul, iar plămânii au de suferit cel mai mult. Plămânii sunt acoperiți cu nișe fire mici de păr (gene), care cu fiecare inspirație de fum de țigară primesc arsuri microscopice, se atrofiază și pier. În plămâni se adună smoală și mucozitate care provoacă o tuse sufocantă cronică.

1

Perișorii de pe plămâni au proprietatea de a se restabili, iar cea mai bună metodă pentru a stimula acest lucru este abandonarea fumatului. Savanții propun 4 alimente de curățare a plămânilor de smoală și nicotină.

Cum să curățăm plămânii

Aerul cu impurități acționează negativ nu doar asupra plămânilor fumătorilor, dar și a celor din jur. Zilnic persoanele care locuiesc în orașe suferă din cauza aerului poluat de gaze și praf. De aceea și ei trebuie să atragă atenție la aceste alimente.

2

1. Grapefruit-ul

Un fruct bogat în antioxidanți care ameliorează foarte eficient funcțiile celulelor. Componentele grapefruit-ului împiedică malignizarea (devierea de la normal a dezvoltării țesuturilor). Iată de ce fumătorii prezintă cel mai mare risc de a se îmbolnăvi de cancer, iar în lupta cu acesta trebuie să consume cât mai mult grapefruit.

2. Usturoiul

Usturoiul este un remediu foarte puternic împotriva a sute de afecțiuni. Toți oamenii trebuie să includă în alimentație usturoiul atât pentru profilaxie, cât și pentru tratament, întrucât are o influență benefică asupra organismului prin calitățile sale de asanare.

3. Ghimbirul

Ghimbirul posedă proprietăți antibacteriene și antivirale, dilată vasele, contribuie la eliminarea mucozității și la regenerarea canalelor bronhiale.

4. Morcovii

Morcovul este bogat în Vitamina A, C, E, K și în vitaminele din grupul B. Vitamina A influențează benefic asupra țesuturilor și celulelor epiteliale. Nicotina elimină din organism vitaminele, de aceea trebuie să consumați mult morcov crud. Sucul de morcov este o comoară pentru sănătate.

Dacă ați decis să abandonați fumatul, curățați plămânii și ei vor reveni mai repede la normalitate. Foarte curând veți simți efectul: creierul va funcționa mai bine, mirosul va fi mai fin, receptorii gustativi vor simți fiecare deliciu…

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com