4 reţete pe bază de nuci care tratează bolile de stomac şi pancreas, viermii intestinali şi rănile

Nuca este considerat unul din cele mai sănătoase alimente.

Iată câteva preparate medicinale pe bază de nuci:

1. Siropul din coji de nuci

Luaţi 3 pumni de coji verzi de nucă proaspătă, tăiate mărunt şi fierbeţi-le timp de 10 minute într-un litru de apă, în care adăugaţi 2 cuişoare aromate. Lăsaţi să se răcească, strecuraţi şi amestecaţi împreună cu un kg de zahăr tos. Turnaţi în sticle de culoare închisă şi luaţi de 3 ori pe zi câte o linguriţă, după mesele principale. Este recomandat pentru bolile de stomac.

2. Macerat din nuci verzi

Tăiaţi nucile verzi cu un cuţit de inox pe un fund de lemn, amestecaţi-le cu zahăr şi puneţi-le într-un borcan. După 3 zile adăugaţi ţuică – 250 de ml la fiecare 10 nuci pentru adulţi, iar pentru copii – 250 ml la fiecare 20 de nuci.

Lăsaţi la macerat 2 săptămâni, apoi strecuraţi. Preparatul se foloseşte pentru tratarea bolilor tractului digestiv, durerilor de stomac şi pancreas. Se ia cu 10 minute înainte de masă. Pentru adulţi se recomandă o lingură, iar pentru copii o linguriţă.

3. Tinctură de nuci

Pisaţi 20 de nuci verzi, apoi puneţi-le într-un borcan de 3 litri cu ţuică. Închideţi vasul ermetic, pentru a evita evaporarea alcoolului. Lăsaţi la soare timp de 40 de zile, agitându-l zilnic. Apoi strecuraţi printr-un dres fin, stoarceţi şi păstraţi în sticlă de culoare închisă în frigider.

Tinctura se foloseşte pentru tratarea cancerelor şi viermilor intestinali. Doza pentru adulţi este o lingură, iar pentru copii o linguriţă.

4. Alifia din frunze de nuc

Puneţi la macerat 15 g de frunze mărunţite pentru 7 zile în 100 ml ulei de floarea-soarelui, la temperatura camerei. Puneţi vasul în care se află amestecul pe bain-marie şi lăsaţi la foc mic timp de 3 ore. Strecuraţi lichidul prin tifon sau pânză şi adăugaţi 15 g de ceară de albine şi mai ţineţi încă 30 de minute pe baia de apă, apoi omogenizaţi. Alifia se aplică pe răni.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: bbcgoodfood.com, nutritionaustralia.org