5 alimente care îți oferă senzația de sațietate și nu îngrașă

Astăzi, echipa sanatosi.info îți prezintă o serie de alimente care îți vor acorda necesarul zilnic de vitamine și nutrimeți, și îți vor oferi multă energie și senzația de sațietate.

Acestea sunt cele mai sănătoase și mai sațioase alimente ce trebuie incluse în dieta zilnică.

 

Mărul

Mărul este o sursă bogată de vitaminele A, C, P, calciu, sodiu, magneziu, acid folic. Pe lângă acestea, merele conțin pectină- substanța ce permite absorbția grăsimilor și alungă senzația de foamete.

 

Broccoli

Este una dintre cele mai bogate surse de nutrienți, antioxidanți, vitamine și minerale. Broccoli este benefic pentru sănătatea sistemului digestiv și are efect anticancerigen.

Pentru a păstra toți nutrimenții, se recomadă ca brocolli să se gătească prin înăbușire.

 

Lintea

Sursă bogată de proteine și fibre. Se poate consuma în combinație cu orez, sau legume. Din linte se poate prepara și supă cremă. Este un bun înlocuitor al pâinii sau cărnii pentru vegetarieni sau pentru cei ce țin post.

 

 

Zmeura

Sursă bogată de vitamine, acizi organici, antioxidanți, potasiu, fier. Sunt benefice pentru prevenirea constipației și a răcelii.

 

 

 

Avocado

Este un fruct legumă bogat în grăsimi sănătoase, vitamine, fibre și antioxidanți. Avocado are un indice glicemic scăzut. Acestea previn bolile cardiovasculare și scad nivelul de zahăr din sânge, prevenind astfel diabetul.

 

 

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info