5 ingrediente alimentare pe care trebuie să le eviţi, deoarece otrăvesc creierul

Astăzi există diverse produse alimentare pe piaţă, care pot afecta anumite organe şi funcţii ale organismului. Ingredientele care se regăsesc în unele produse duc la dereglarea funcţiilor gastrointestinale, hepatice şi neurologice.

Iată 5 ingrediente pe care trebuie să le evitaţi, pentru a îmbunătăţi funcţia cerebrală:

Glutenul

Acesta este o moleculă proteică ce se găseşte în grâu, orz, secară, kamut şi secară albă. Proteina rămâne pe pereţii intestinali, astfel provocând tulburări digestive şi dereglări ale sistemului imunitar.

Intoleranţa la gluten provoacă tulburări non-celiace, care duc la apariţia bolilor inflamatorii ale creierului şi ale sistemului nervos. De asemenea, glutenul este un catalizator, responsabil de apariţia bolilor psihice, a deficienţelor cognitive, demenţei şi tuturor bolilor neurologice.

Îndulcitorii artificiali

Îndulcitorii artificiali otrăvesc creierul. Aspartamul este o combinaţie de substanţe chimice, precum aspartic, metanol şi fenilalanină, care, fiind sintetizate, produc un compus chimic care cauzează tumori cerebrale.

Substanţa provoacă simptome precum atacuri de panică, dificultăţi de vorbire, depresie şi migrene. Este prezent în sucurile carbogazoase, iaurturi, guma de mestecat, sosurile pentru gătit, îndulcitori, apa aromatizată, cereale şi în produsele ce nu conţin zahăr.

Monoglutamatul de sodiu (MSG)

Reprezintă o sare concentrată, utilizată în industria alimentară pentru intensificarea aromei alimentare. Amplifică simţul gustului, astfel stimulând creierul să producă cantităţi excesive a hormonului numit dopamina,  responsabil pentru buna dispoziţie. Însă, pot provoca leziuni cerebrale, Parkinson, demenţă, Alzheimer, scleroză multiplă, lupus etc.

MSG se găseşte în snackuri, dressing-urile pentru salate, sosurile pentru grătar, cuburile de bulion, precum şi în supele şi legumele conservate.

Zahărul rafinat

Este considerat unul dintre cele mai periculoase ingrediente alimentare. Consumul crescut de zahăr poate agrava anumite afecţiuni, precum depresia şi schizofrenia. De asemenea, zahărul rafinat contribuie la provocarea dereglărilor la nivelul sistemului digestiv şi imunitar.

Fluorul

Acesta este adăugat  în apa potabilă, constituind principalul factor care afectează sănătatea oamenilor de-a lungul timpului. Fluorul este responsabil pentru tulburările de memorie şi leziunile cerebrale. De asemenea, s-a constatat că există o legătură între prezenţa clorului în apă şi reducerea coeficientului de inteligenţă.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: naturalnews.com