5 uleiuri cosmetice naturale împotriva îmbătrânirii pielii!

În ultimul timp, tot mai mulți oameni devin pasionați de uleiurile cosmetice. În primul rând, aceste soluții, în prezent pot fi achiziționate de la orice farmacie sau magazin de cosmetice. În al doilea rând, ele într-adevăr au un efect magic asupra organismului uman. Ele sunt folosite pentru inhalare, pentru aromatizarea încăperilor, sunt adăugate în băi, diverse creme și șampoane. Aceste uleiuri au o gamă largă de aplicații.

sanatosi.info  vă prezintă o listă de uleiuri care ajută la prevenirea ridurilor și la dispariția celor deja existente.

Uleiuri antirid

btrnpl1

Acesta este cel mai bun remediu pentru a vă menține pielea sănătoasă și tânără. Este recomandat pentru netezirea ridurilor fine. Uleiul va fi mai eficient dacă îl veți utiliza în combinație cu o cremă hidratantă. Acest ulei are proprietăți antiseptice și antibacteriene, ajută la îngustarea porilor și face pielea mai fermă.

2. Ulei de santal

Acest ulei înmoaie și hidratează excelent pielea uscată și descuamată. Netezește ridurile de expresie în mod eficient, în special al celor din jurul ochilor. Uleiul de santal oferă pielii un aspect mai fin și-i sporește elasticitatea. El are un efect benefic asupra tenului gras, prin normalizarea glandelor sebacee.

3. Ulei din semințe de struguri

Acesta conține cantități mari de vitamina E, care ajută la încetinirea îmbătrânirii pielii. Acest ulei contribuie la regenerarea eficientă a pielii deteriorate și are un efect antiinflamator și antiseptic asupra diferitelor leziuni ale pielii.

4. Ulei de smirnă
Are proprietăți antibacteriene și antifungice. În plus, tonifică pielea și contribuie la dispariția ridurilor. Folosind acest ulei veți preveni deteriorarea pielii.

5. Ulei de mușcată (geranium)
Este potrivit pentru toate tipurile de piele. Acesta îmbunătățește circulația sângelui, crește elasticitatea pielii și ajută la menținerea umidității sale. Uleiul de geranium poate fi adăugat în cremele hidratante.

Toate aceste uleiuri pentru prevenirea și netezirea ridurilor îmbunătățesc starea pielii mult mai eficient decât restul soluțiilor pentru piele! Dar fiți atenți: uleiuri esențiale, în special cele de santal, mușcată, smirnă și salvie, pot provoca o reacție alergică. De aceea, înainte de a le utiliza, va trebui să efectuați un test individual de verificare a sensibilității. De asemenea, ele nu pot fi utilizate în formă pură, ci numai în amestec cu uleiurile de bază, de exemplu cu ulei din semințe de struguri.

Pentru a face o probă, amestecați 1 picătură de ulei esențial cu 3-4 picături de ulei vegetal și aplicați acest amestec în spatele urechii. Dacă peste 10-12 ore nu vor apărea semne de alergie, atunci uleiul poate fi folosit. Chiar dacă pe piele nu au apărut iritații, oricum trebuie să folosiți uleiul foarte atent. Uleiul esențial se aplică într-un raport de 1 picătură la 12-15 ml de uleiuri de bază.

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com