7 idei formidabile de folosire în grădină a bicarbonatului de sodiu! Memorează-le pe toate pentru că îți vor prinde bine!

În ciuda faptului că bicarbonatul de sodiu este un produs pur chimic, acesta nu este deloc nociv. Din contra, el și-a găsit o serie de utilizări în bucătărie. Însă bicarbonatul poate fi folosit nu doar în bucătărie. Cu ajutorul lui îți poți aduce grădina în ordine, iar în continuare îți vom spune cum poți face asta.

7 ide de folosire a bicarbonatului în grădină:

1. Dacă vei presăra la rădăcina roșiilor bicarbonat de sodiu, roșiile vor deveni mai dulci. Acesta efect se datorează faptului că bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a neutraliza acizii, astfel încât gustul dulce al roșiilor devine mai pronunțat.

2. Dacă vrei ca o plantă să înflorească mai repede, dizolvă o lingură de bicarbonat într-un litru de apă și pulverizează apa peste flori și la rădăcină.

3. Dacă solul în grădina ta este acid, presoară în el bicarbonat de sodiu și acesta va neutraliza acidul. Îți recomandăm să faci asta mai ales lângă tufele de coacăză, pentru că acestea sunt cele mai sensibile la solul acid.

4. Dacă vrei să prelungești viața florilor tăiate, adaugă în apă puțin bicarbonat de sodiu.

5. Vei putea curăți ușor vasele de lut dacă le vei freca cu bicarbonat de sodiu.

6. Dacă păduchii au atacat o plantă, prepară un amestec dintr-o lingură de bicarbonat și un sfert de ceașcă de ulei și pulverizează acest amestec peste plantă.

7. Dacă te-ai săturat de mușuroaiele de furnici din grădină, pulverizează abil peste acestea cu apa în care ai dizolvat bicarbonat și furnicile vor fugi. Cel mai probabil, în grădina vecinului 🙂

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: naturallivingideas.com