7 metode tradiționale care te vor ajuta să scapi de herpes peste noapte!

Herpesul este una dintre cele mai insidioase boli. Și chiar dacă este o formă ușoară de boală și vă deranjează doar o dată la șase luni, oricum deranjul este mare…

În special sunt enervante erupțiile specifice pe buze, care nu doar provoacă o mâncărime insuportabilă, dar, de asemenea, arată dezgustător, și ne obligă să ne ascundem departe de ochii indiscreți timp de câteva zile.

sanatosi.info  vă prezintă șapte metode tradiționale, care vă vor ajuta să scăpați de manifestările infecției cu herpes în doar o zi!

Remedii tradiționale împotriva herpesului

1. Lapte

Înmuiați un tampon de bumbac în lapte, cu un conținut de grăsime de 1.5% și aplicați-l pe locul afectat de herpes (dacă nu aveți lapte cu conținutul de grăsime menționat, atunci puteți utiliza oricare). Nu vă spălați pe față și nu mâncați înainte ca laptele să se usuce. Repetați această procedură la fiecare 2-3 ore, iar spre seară micile vezicule cu lichid trebuie să dispară.

народные средства от герпеса во рту

2. Lemn dulce

Rădăcina de lemn dulce, care este cunoscută și sub denumirea de răculeț este un remediul perfect pentru herpes. Mărunțiți rădăcina până când devine praf, adăugați apă clocotită pentru a obține o masă moale, și aplicați direct pe locul afectat. Cel mai bine este să faceți această procedură înainte de culcare iar dimineața clătiți fața pentru a îndepărta resturile de lemn dulce.

3. Apă oxigenată

Dacă pe buze au apărut deja bubițele cu apă, cel mai bine este să le tamponați cu apă oxigenată. Faceți acest lucru la fiecare 2-3 ore, iar spre seară fața dvs va fi din nou curată.

4. Usturoi

Usturoiul este de asemenea un remediu foarte eficient împotriva herpesului. Striviți un cățel de usturoi cu presa și aplicați pasta obținută pe locul afectat. Această metodă este potrivită numai pentru tratamentul la domiciliu, dar este extrem de eficientă!

народные средства от герпеса на губе

5. Ulei esențial de mentă

Spre deosebire de usturoi, uleiul esențial de mentă nu doar vindecă leziunile herpetice, dar, de asemenea, miroase frumos. Deci, putem folosi acest remediu chiar și în locuri publice, de trei ori pe zi, aplicând uleiul pe zona inflamată. După părerea mea, acesta este cel mai bun remediu în tratarea herpesului bucal.

средства от герпеса на губах

6. Aloe Vera

Sucul de aloe vera este, de asemenea, de mare ajutor în cazul manifestării herpesului. Ungeți cu acest suc zona afectată la fiecare 2 ore, sau pur și simplu aplicați o frunză proaspătă de aloe.

средства от герпеса на теле

7. Gheață

Credeți că este prea simplu că să fie adevărat? Dar, de fapt gheața ajută perfect în cazul primelor simptome de herpes. De îndată ce ați simțit că buzele dvs se umflă, aplicați pe ele o bucată de gheață. Ea va încetini progresia bolii, ajutând astfel organismul să lupte cu infecția mai repede.

средства от герпеса в домашних условиях

Cunoscând aceste sfaturi simple, nu vă veți mai face griji în privința aspectului dvs în timpul acutizării infecției cu herpes. Împărtășiți această informație utilă prietenilor dvs, astfel încât să cunoască și ei despre aceste metode tradiționale de tratare a herpesului la domiciliu.

”Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com