9 alimente care vă păstrează tinerețea

Pentru a scăpa de multe griji ce țin de frumusețe trebuie doar să consumați câteva alimente sănătoase. O alimentație corectă se reflectă atât asupra siluetei și a creșterii imunității, cât și întinerește pielea, redă strălucire părului și fortifică unghiile. Ceea ce mâncăm influențează direct asupra interiorului și exteriorului nostru. Regimul nostru alimentar trebuie să includă microelemente, substanțe minerale, acizi grași, precum și antioxidanți care protejează pielea de efectele negative ale mediului înconjurător. Iată câteva produse mai importante care vă mențin tinerețea.

Cafeaua

flickr.com

Cafeaua de dimineață vă încarcă cu energie. Cafeaua conține componente bioactive care protejează pielea de melanom (o formă de cancer). Cercetările au arătat că cu cât mai multă cafea consumați, cu atât mai puține sunt șansele de îmbolnăvire. Important este să cunoaștem limita.

Pepenele verde

flickr.com

Acest desert de vară extraordinar este plin de licopen- un antioxidant care dă culoarea roșie a pepenilor verzi și a roșiilor, precum și protejează pielea de razele ultraviolete. Pepenele verde conține fitosubstanțe (cu 40% mai mult decât în roșii) care vă umple de energie solară.

flickr.com

Boabele acestui fruct sunt o bombă de antioxidanți și vitamina C. De aceea rodiile previn apariția ridurilor și nu permit uscarea pielii. Rodiile conțin și antocianină (contribuie la eliminarea colagenului care redă elasticitate pielii) și acid elagic (component natural care ameliorează inflamațiile cauzate de razele ultraviolete).

Afinele

flickr.com

Dacă veți include în alimentația dvs afinele, veți avea o culoare frumoasă a pielii feței. Afinele au un conținut bogat de vitamina C și E (doi antioxidanți care înălbesc pielea, o fac catifelată și luptă cu radicalii liberi dăunători), precum și arbutină – un element natural care înălbește pielea.

Varza de frunze

flickr.com

Printre multele substanțe nutritive pe care le conține varza de frunze este vitamina K (contribuie la o bună coagulare a sângelui) și mult fier. Insuficiența de fier în organism face pielea palidă, iar vasele de sânge pătrund prin piele. Pentru a asimila cele mai mult vitamine, varza trebuie consumată crudă, iar nu preparată.

Ouăle

flickr.com

Unghiile noastre sunt formate din proteine, iar lipsa acestora poate duce la unghii moi. Dacă mâncați ouă, unghiile vor fi mai rezistente. Ouăle sunt o sursă importantă de biotină și vitaminele B care accelerează metabolismul aminoacizilor, iar aceștia sunt cărămizile de construcție ale pielii noastre.

Nucile

flickr.com

Acizii grași Omega 3 și vitamina E sunt două secrete ale părului rezistent și frumos. Zilnic trebuie să consumați doar o pătrime de pahar. Nucile conțin o cantitate însemnată de cupru care menține culoarea naturală a părului. Cercetările au demonstrat că lipsa cuprului în organism poate provoca apariția timpurie a părului alb.

Avocado

flickr.com

Avocado trebuie îndrăgit pentru acidul oleic care este un acid omega-9 și ajută pielea să se mențină hidratată la nivelul straturilor superioare, oferindu-i finețe, fermitate și elasticitate.

Pepenele galben

flickr.com

Pepenele galben conține betacarotină sau vitamina A care reglează reînnoirea celulelor pielii scalpului, precum și secreția grăsimii pe stratul exterior. Acest fapt previne astuparea porilor și apariția mătreții.

Data viitoare când veți face cumpărături să nu uitați să includeți și aceste produse. Mâncați sănătos și veți avea o piele tânără și frumoasă!

Autor text: Perfect-ask.com