9 motive pentru care ar trebui să mâncaţi ouă, fiind printre cele mai sănătoase alimente

Ouăle sunt cele mai accesibile produse bogate în proteine. Acestea conţin aminoacizi, antioxidanţi şi fier. Pentru a consuma ouăle, asiguraţi-vă că acestea sunt organice.

Iată 9 efecte pe care le au ouăle asupra organismului:

1. Reduc riscul bolilor de inimă

Ouăle contribuie la creşterea colestrolului LDL, însă particulele LDL devin din mici şi dense mai mari, reducând riscul apariţiei problemelor cardiovasculare.

2. Întăresc sistemul imunitar

Pentru a combate virusurile şi infecţiile, consumaţi zilnic 1-2 ouă. Un ou conţinne 1/4 din seleniu, care este benefic pentru sistemul imunitar şi contribuie la reglarea hormonilor tiroidei.

3. Îmbunătăţesc colesterolul

Ouăle cresc nivelul de HDL şi, în acelaşi timp, ajută la expansiunea particulelor LDL.

4. Oferă mai multă energie

Un ou conţine 15% vitamina B2, numită riboflavina, care ajută organismul să tranforme mâncarea în energie.

5. Îmbunătăţesc aspectul pielii şi părului

Vitaminele din complexul B menţin sănătatea pielii, părului, ochilor şi ficatului. Ouăle sunt bogate în vitaminele B5 şi B12, care asigură o bună funcţionare a sistemului nervos.

6. Oferă senzaţia de saţietate

Ouăle sunt o sursă bogată de proteine, care oferă organismului o senzaţie de saţietate, reducând, astfel, pofta de mâncare.

7. Reduc grăsimea

Ouăle contribuie la arderea grăsimii. În urma unei cercetări, în care oamenii au consumat la micul dejun ouă sau covrigi, s-a constatat că grupul care a consumat ouă a pierdut cu 35 % din greutatea corpului şi 16 % mai mult din grăsimea corpului.

8. Protejează creierul

Ouăle conţin o substanţă nutritivă numită colină. Aceasta este o componentă a membranei celulare, fiind necesară pentru unele procese ce au loc în organism. Potrivit cercetărilor, lipsa colinei poate provoca probleme neurologice şi duce la descreşterea funcţiei cognitive.

9.  Protejează vederea

Luteina şi zeaxantina din ouă au efecte de protejare a ochilor, reducând riscul apariţiei cataractei.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: youtube.com