9 secrete ale trezitului de dimineață: activăm metabolismul în 30 de minute!

Metabolismul reprezintă totalitatea transformărilor biochimice și energetice care au loc în țesuturile organismului viu. Adesea, anume procesul metabolic joacă un rol cheie în greutatea noastră corporală. O persoană cu un metabolism rapid, de obicei este slabă, indiferent dacă ea consumă prăjituri sau salate, iar cei care au metabolismul lent, sunt mai puțin norocoși…

Totuși, nu e cazul să vă întristați, deoarece procesul metabolic poate fi dirijat. Redacția sanatosi.info vă prezintă 9 metode pentru accelerarea metabolismului, care vă vor ajuta organismul să digere alimentele și să ardă caloriile mult mai repede. Important este să puneți în practică toate metodele la un loc.

9 metode pentru accelerarea metabolismului

  1. Beți apă caldă cu lămâie
1

Dacă tocmai v-ați trezit și nu ați decis încă ce să faceți, atunci, beți apă cu lămâie. Un pahar de apă caldă cu suc de lămâie curăță intestinele și pornește metabolismul.

Stoarceți zeama dintr-o felie de lămâie într-un pahar cu apă caldă, iar pentru a spori efectul benefic al acestei băuturi adăugați 1 lingură de miere.

  1. Treziți-vă cu 30 de minute mai devreme

Chiar dacă trezitul devreme pentru dvs înseamnă o adevărată provocare, încercați totuși să nu vă dați bătut. Faceți-vă un obicei din a vă seta alarma cu 30 de minute mai devreme decât de obicei. Trezitul devreme este inerent în noi, prin natura însăși, de aceea pentru procesul metabolic este important să sincronizăm ceasul biologic cu timpul real.

  1. Săriți coarda

După trezire săriți pe loc! Săriți coarda sau pur și simplu săriți, căci 5 minute de sărituri pe loc determină limfa să circule prin organism mai repede, curățindu-l de toxinele care s-au acumulat peste noapte.

  1. Faceți exerciții de întindere

Întinderea de dimineață este foarte importantă pentru toate grupele de mușchi, pentru articulații și coloana vertebrală. Vă puteți întinde chiar lângă pat, după executarea săriturilor. Întinderea revigorează excelent, și nu necesită mult timp, sunt suficiente 5 minute!

  1. Faceți genuflexiuni

Pentru accelerarea metabolismului, după exercițiile de întindere faceți 10-20 genuflexiuni. În urma acestor antrenamente de dimineață, făcute zilnic vă veți simți mult mai bine.

  1. Mâncați 2 ouă

Două ouă fierte pot să facă minuni. Ouăle sunt bogate în vitamine și proteine – substanțe care dezvoltă și hrănesc masa musculară. Pe lângă aceste ouă, puteți adăuga la micul dejun fulgi de ovăz, brânză de vaci sau salată.

  1. O ceașcă de ceai verde
2

Ceaiul verde conține mulți antioxidanți și substanțe care accelerează metabolismul. După o trezire revigorantă nu este nevoie de cafea, însă ceaiul este soluția perfectă. De asemenea, ar fi foarte bine să beți ceai verde și în timpul zilei.

  1. Luați mici gustări

Pauzele mari între mesele principale au un impact negativ asupra metabolismului. Caisele uscate, nucile, azimele sau merele pot fi consumate ca gustări înainte de mese.

  1. Nu uitați de apă
3

Apa este un element cheie în funcționarea corectă a tuturor sistemelor organismului. Experții spun că atunci când o persoană se simte însetată, corpul său este deja deshidratat. De aceea, rezervele de apă trebuie refăcute în mod regulat.

Străduiți-vă să aveți o sticlă de apă mereu la îndemână. În curând consumul regulat de apă va deveni un obicei și cu siguranță veți simți schimbări pozitive.

Începeți fiecare dimineață cu respectarea acestor reguli simple și problema slăbitului va dispărea din lista dvs de preocupări.

Vă dorim multă sănătate alături de cei dragi!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com