A îndoit degetul mare și inelarul. Iată la ce folosește…

Multe persoane sunt extrem de emoționale și reacționează la orice lucru. Unii încearcă să amelioreze stările de nervozitate permanentă prin excluderea consumului de cafea, alții prin mai multă odihnă, alții își găsesc liniștea în exercițiile de yoga.

Dacă nu aveți timp să mergeți la ședințe de yoga sau vă vine greu să efectuați anumite poziții, atunci mai există o metodă neobișnuită și mult mai simplă de a vă relaxa – mudra, yoga pentru mâini.

Ce este yoga pentru mâini?

j44

Mudra sau yoga pentru mâini este un set de gesturi care au o semnificație simbolică străveche în budism și hinduism. Mudrele sunt gesturile mâinilor care prelungesc pozițiile întregului corp în yoga. În afară de faptul că pozițiile de yoga antrenează corpul și îl fac flexibil, acestea, de asemenea, joacă un rol important în procesul de meditare și relaxare. Mudra are aproximativ același efect, însă este la nivel de „buzunar”.

Poziția nr. 1 – Chin Mudra (Puterea minții)

Poziția: Uniți degetul mare cu cel arătător, celelalte trei degete trebuie să fie îndreptate în sus.

Semnificația: Chin Mudra se asociază cu căutarea de cunoștințe. Ținerea mâinilor în această poziție ajută să vă lărgiți orizonturile minții și să vă relaxați. De asemenea, această poziție este un calmant puternic, deoarece transmite deschidere și relaxare spre corp și minte.

j444

Poziția nr. 2 – Vayu Mudra (Digestia)

Poziția: Îndoiți degetul arătător astfel încât vârful să atingă baza degetului mare. Degetul mare apasă ușor acest deget. Celelalte degete țineți-le drepte.

Semnificația: Vayu Mudra se asociază cu aerul. Este cunoscut faptul că acest gest ajută la echilibrarea afecțiunilor din corp. Cei care practică Mudra, cred că această poză ajută la înlăturarea disconfortului din burtă în caz de flatulență și indigestie.

j4444

Poziția nr. 3 – Prithivi Mudra

Poziția: Atingeți cu vârful degetului mare o parte a degetului inelar cu o mică presiune. Celelalte degete țineți-le drepte.

Semnificația: Prithivi Mudra este legată de pământ. Folosirea acestei mudre ajută la căpătarea unui sentiment de echilibru. De asemenea, ajută la restabilirea forțelor fizice și sufletești în caz de oboseală puternică.

j44444

Poziția nr. 4 – Agni Mudra (Metabolismul)

Poziția: Îndoiți degetul inelar către baza celui mare, dacă este posibil. Degetul mare puneți-l pe a doua falangă a degetului inelar și apăsați puțin. Celelalte degete țineți-le drepte.

Semnificația: Agni Mudra este legată de foc. Această poziție necesită îndemânare și nu este ușor de executat. Acest lucru ține de energia aprinsă a focului. După părerea celor care practică Mudra, această poziție accelerează metabolismul, îmbunătățește digestia și ajută la slăbire, precum și ridică tonusul muscular.

j444444

Poziția nr. 5 – Jal Mudra (Circulația)

Poziția: Atingeți cu vârful degetului mare vârful mezinului. Celelalte degete trebuie să fie relaxate, dar țineți-le maxim drepte.

Semnificația: Jal Mudra este asociată cu apa. Cei care practică Mudra, spun că această poziție ajută la echilibrarea lichidului în organism, ajutând la menținerea pielii netede și sănătoase, precum și previne uscarea și iritarea pielii.

j4444444

Poziția nr. 6 – Shunya Mudra (Curățenia)

Poziția: Îndoiți mezinul în palmă. Îndoiți degetul mare și puneți-l pe a doua falangă a mijlociului. Celelalte degete străduiți-vă să le țineți maxim drepte.

Semnificația: Shunya Mudra este mudra cosmosului pustiu. Această poziție se asociază cu tratarea bolilor de urechi și alte blocări fizice, dar poate ajuta și la deblocarea celor mintale. Folosirea acestei poziții poate ajuta la rezolvarea problemelor și la luarea deciziilor importante.

j44444444

Poziția nr. 7 – Pran Mudra (Energia)

Poziția: Uniți vârfurile degetelor mare, inelar și mezin. Țineți drept degetele mijlociu și arătător.

Semnificația: Pran Mudra este puterea vieții și energie. Această poziție poate fi o sursă bogată de energie, întrucât vă ajută să atingeți izvoare de puteri ascunse în mintea dvs. Folosiți-o dacă vă simțiți istovit și încetinit. Vă va ajuta să ameliorați activitatea minții și să treziți puterile ascunse ale organismului.

j444444444

Cei care practică mudrele afirmă că acestea pot fi de folos!

Autor text: Perfect-ask.com