Această băutură vă distruge oasele din interior, dar toată lumea consumă această băutură zilnic!

Conform datelor statistice, americanii consumă băuturi carbogazoase mai mult decât oricând înainte. Mai exact, peste 25% din toate băuturile consumate în S.U.A. sunt băuturile răcoritoare. În anul 2000, s-au vândut peste 15 miliarde de galoane de sifon, ceea ce semnifică aproximativ 350 de ml. pe zi pentru fiecare bărbat, femeie și copil. Iată cum vă afectează sănătatea băutura carbogazoasă:

117

1. Kilogramele în plus constituie una dintre cauzele majore ale obezității. Doar un singur pahar de această băutură dulce poate să ducă la o creștere în greutate cu o jumătate de kilogram în fiecare lună. Băutura dietetică este chiar mai nocivă, deoarece conține îndulcitori artificiali care pot declanșa un întreg set de răspunsuri hormonale și fiziologice care conduc la creșterea în greutate.

2. Acest tip de băutură are efecte foarte nocive asupra ficatului. Supra-consumul de sifon poate duce la un risc crescut de a dezvolta ciroză, la fel ca și în cazul alcoolicilor cronici.

3. Băuturile carbogazoase pot de asemenea deteriora smalțul dinților. Aciditatea sucului are un efect mai nociv asupra dinților decât zahărul din bomboane.

4. Cola precum și toate celelalte tipuri de băuturi acidulate sunt încărcate cu acid fosforic ce cauzează schimbări în urină și care duce mai târziu la formarea pietrelor la rinichi.

5. Orice aliment care este asociat cu îngrășarea crește riscul de diabet zaharat. Consumul de sifon alterează capacitatea organismului de a procesa zahărul în modul corespunzător. Oamenii de știință consideră că anume aceasta ar putea fi motivul pentru care numărul de americani cu diabet de tip 2 s-a triplat, de la 6,6 milioane în 1980 la 20,8 milioane de bolnavi în prezent.

 

Sursa: fhfn.org
Autor text: Sănătoşi.com

Add Comment