Această dietă vă ajută să slăbiţi cu 10 kilograme în doar 3 săptămâni. Se bazează pe un singur aliment

Există alimente pe care le consumăm frecvent, dar suntem oare conştienţi de beneficiile pe care le au pentru sănătate?

Lintea

Lintea este cunoscută pentru proprietăţile sale medicinale, care contribuie la menţinerea sănătăţii creierului, îmbunătăţind memoria şi concentrarea.

Medicina populară recomandă lintea în tratarea reumatismului, diabetului şi glaucomului.

Se face ceai din flori de linte, deoarece acestea au un efect de vindecare asupra sistemului respirator, iar amestecul de frunze şi de flori este utilizat în tratarea vaselor de sânge şi a aterosclerozei. Pudra de linte se foloseşte ca exfoliant sau mască de faţă.

Şi hrişca este eficientă, deoarece reduce efectele dăunătoare ale radiaţiilor, chimioterapiei şi creşte capacitatea de concentrare. De asemenea, hrişca ajută la tratarea bolilor cardiovasculare, în special reducerea tensiunii arteriale şi ajută la ameliorarea problemelor digestive.

Spre deosebire de alte legume, lintea conţine mai puţine calorii şi este bogată în proteine, potasiu, aminoacizi, iod, fosfor, fier, magneziu, B1, B2 şi P.

De asemenea, lintea este un aliment dietetic. Este recomandată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, anemie şi boli ale ficatului. În doar 3 săptămâni puteţi pierde 10 kg, dacă respectaţi această dietă.

Reţeta:

1. Turnaţi un pahar de linte într-o cană de apă clocotită. Acoperiţi-o şi lăsaţi-o peste noapte.

2. Puteţi face 2, 3, 4 sau mai multe pahare de linte şi puteţi mânca cât doriţi, însă fără condimente.

3. În timpul zilei puteţi bea 1 litru de iaurt degresat sau chefir şi ar fi bine să beţi şi 1,5 litri de apă.

4. Se permit doar 2 ceşti de cafea fără zahăr.

5. Ultima masă trebuie luată cu cel puţin 4 ore înainte de somn. Se recomandă să consumaţi suplimente de vitamine.

6. Mâncaţi fructe şi legume proaspete, fără sare.

Dacă respectaţi această dietă, senzaţia de foame va dispărea. Iar la sfârşitul dietei, veţi observa cum au dispărut kilogramele în plus. Primele rezultate apar după câteva zile.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: livestrong.com, cleaneatingmag.com