Această otravă ne distruge oasele, însă unii oameni o consumă în fiecare zi.

Studiile științifice au demonstrat că celebra “Coca-Cola” este mai dăunătoare decât băuturile alcoolice. Același lucru se poate spune despre orice băutură dulce și acidulată: un pahar de suc carbogazos este mult mai nociv pentru organism decât un păhărel de vodcă! Cu toate acestea, mulți dintre noi consumăm băutură carbogazoasă zilnic…

вредные напитки кока кола

Băuturi dăunătoare

Efectelor nocive ale sucului “Coca-Cola” constau în cantitatea mare de zahăr conținută în băutură. Chiar și o sticlă mică de băutură acidulată prezintă o otravă adevărată.

Ficatul și pancreasul reacționează instantaneu la zahărul din băutură. Este eliberată o cantitate mare de insulină, crește nivelul de zahăr din sânge și tensiunea arterială. Toată glucoza din băutură este transformată imediat în celule adipoase. Gândiți-vă doar, 10 lingurițe de zahăr într-o sticla! Ceea ce înseamnă câțiva centimetri în exces pe talie …

Consumul sucurilor carbogazoase este cauza principală a diabetului și a obezității, dar asta nu e tot. Acidul fosforic conținut în “Coca-Cola” leagă calciul, magneziul și zincul în intestinul inferior și sunt excretate în mod accelerat! Iar noi și așa primim cantități insuficiente de aceste elemente… Ca rezultat, oasele devin fragile și metabolismul se dereglează.

Băuturile potențial periculoase pentru sănătate pot fi considerate de asemenea sucurile naturale îndulcite și băuturile energizante: din cauza conținutului ridicat de zahăr. În comparație cu această băutură chiar și berea este un produs util!

De fiecare dată când veți dori să vă potoliți setea cu un suc acidulat, amintiți-vă de acest articol. Un moment de plăcere vă poate costa sănătatea… Împărtășiți această informație cu prietenii, deoarece unii din ei consumă “Coca-Cola” în fiecare zi!

Autor text: Perfect-ask.com