Această rădăcină protejează ficatul de toxine și reduce absorbția colesterolului și glicemia!

Brusturele sau științific Arctium lappa este o plantă extraordinară care are proprietăți detoxifiante de excepție!

Astfel, în volumul „Ghidul plantelor medicinale și aromatice de la A la Z”, dr. farmacist Ovidiu Bojor scria asta despre brusture:

„Prin conținutul său în acizi cafeilchimici, continuți în cantități apreciabile în rădăcina de brusture, aceștia au proprietatea de a proteja ficatul confruntat cu mulți agenți hepatotoxici”.

radacinabrusture

Rădăcina de brusture conține mult potasiu, uleiuri volatile, tanin și vitamina B. Acești compuși sunt unele din cele mai eficiente leacuri pentru detoxifierea organismului.

Iată ce proprietăți terapeutice posedă rădăcina de brusture:

Reduce glicemia – „În ceea ce privește acțiunea hipoglicemiantă, aceasta se datorează conținutului foarte ridicat de insulină, privează pacientul de gustul dulce, care nu se resoarbe în organism. Reduce și absorbția glucozei în organism”, notează dr. farmacist Ovidiu Bojor în cartea menționată.

Scade absorbția colesterolului și a trigliceridelor – potrivit aceluiași dr. Ovidiu Bojor, pentru a beneficia de acest efect este nevoie de utilizat ceai din rădăcini de brusture, preparat din două lingurițe de plantă mărunțită la o cană de apă.

Tratează bolile de piele – este nevoie de pregătit un decoct concentrat din 2 lingurițe de plantă la o cană de apă. Uz intern. Datorită proprietăților sale depurative, acest ceai va ajuta în caz de acnee, dermatită și furunculoză.

Elimină surplusul de apă și este eficient în cazul reumatismului – același decoct este folosit și în caz de dureri reumatice și articulare. Ceaiul dat spală rinichii, curăță colonul și elimină surplusul de apă din organism.

Nu uita să distribui acest articol util prietenilor tăi!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info