Acest condiment topeşte grăsimea: o linguriţă pe zi arde până la 15 kg în 3 luni!

S-a dovedit că înfometarea nu este cea mai bună metodă de a lupta cu excesul de greutate. Desigur, întodeauna doriţi să obţineţi rezultate vizibile mai repede! Există mai multe modalităţi prin care puteţi ajuta organismul să accelereze arderea grăsimilor.

похудение

Un studiu interesant a fost efectuat la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Teheran. Oamenii de ştiinţă au adunat 2 focus grupuri, fiecare din ele constând din 44 de femei supraponderale.

Timp de 3 luni, ambele grupuri mâncau după aceeaşi schemă (până la 1200 de calorii pe zi), singura diferenţă fiind că în meniul zilnic al primului grup au fost incluse seminţe de chimen. Condimentul era amestecat cu iaurt cu un conţinut scăzut de grăsimi sau era adăugat la salate.

Rezultatul a fost imresionant: femeile din primul grup au pierdut în medie cu 14% mai multe grăsimi decât femeile din al doilea grup.

Seminţele de chimen

семена тмина

Acest efect se explică prin faptul că chimenul conţine fitosteroli, care au capacitatea de a reduce nivelul colesterolului din sânge.

De asemenea, acest condiment este bogat în calciu, fosfor şi fier. El stimulează rinichii şi tractul gastro-intestinal, are proprietăţi diuretice. Şi datorită îmbunătăţirii şi accelerării metabolismului lipidelor în organism, este considerat un remediu excelent în lupta cu kilogramele în plus.

Pentru a îmbunătăţi metabolismul, aportul de seminţe de chimion trebui să constituie până la o linguriţă pe zi. Adăugaţi acest condiment în mâncărurile din ouă, carne, brânză, în salate şi iaurt.

Contraindicaţii ale consumului de chimen: hiperaciditate, gastrită, ulcer gastric, litiază biliară, orice boli de inimă, diabet. În timpul sarcinii, chimionul, de asemenea, nu este recomandat.

Nu uitaţi că cele mai bune rezultate pot fi obţinute prin muncă asiduă: un regim alimentar corespunzător şi activitate fizică.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoşi.com

Add Comment