Acest fruct întăreşte imunitatea, întinereşte pielea şi detoxifică organismul, reducând riscul cancerului de colon

Un kiwi conţine 80 mg de vitamina C. Astfel, celor care au imunitatea scăzută sau anemicilor li se recomandă să mănânce zilnic 1-2 kiwi. Conţinutul bogat de vitamina C contribuie la asimilarea fierului din celelalte alimente. Acest fruct mai conţine o cantitate considerabilă de vitamina E, vitamina A şi complexul de vitamine B, ce ajută la întărirea imunităţii.

young-woman-holding-two-halves-of-kiwifruit

Kiwi previne cu succes cancerul de colon, deoarece este bogat în fibre. Două fructe conţin peste 5 grame de fibre, ceea ce reprezintă aproximativ 15% din doza zilnică recomandată. Astfel vei reuşi să combaţi constipaţia şi să elimini toxinele şi, prin urmare, să reduci riscul apariţiei cancerului de colon.

Alte beneficii ale fructului de kiwi

1. Întinereşte pielea – vitaminele pe care le conţine acest fruct sunt utilizate în majoritatea produselor cosmetice. Vitaminele A, C şi E combat radicalii liberi, menţin frumuseţea şi elasticitatea pielii. De asemenea, stimulează producţia de colagen şi menţine fermitatea tenului.

2. Încetineşte procesul de îmbătrânire – consumul regulat de kiwi întârzie apariţia ridurilor, dar, în acelaşi timp, elimină petele cauzate de expunerea la soare.

3. Contribuie la detoxifierea organismului – datorită fibrelor alimentare pe care le conţine, kiwi stimulează eliminarea toxinelor din colon. Iar pielea va căpăta un aspect mai sănătos.

4. Accelerează procesul de vindecare – întrucât are un conţinut bogat de vitamina C, dacă vei consuma regulat kiwi, vei reuşi să combaţi cu succes inflamaţiile. Tăieturile sau alte răni se vor vindeca mai rapid. În plus, acest fruct conţine acizi graşi omega-3, care previn apariţia bolilor de piele.

5. Ajută la tratarea acneei – kiwi are proprietăţi antiinflamatoare, care distrug bacteriile.

6. Alte beneficii pentru sănătate – un consum regulat de kiwi contribuie la mai multe procese ce au loc în organism, previne bolile respiratorii, de inimă, reduce nivelul de colesterol.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info