Acest hormon este motivul pentru care nu puteți pierde în greutate – Aflați cum puteți rezolva această problemă

Dacă pierderea în greutate a devenit un fel de luptă pentru dvs. și se pare că dieta dumneavoastră sau exercițiile fizice nu dau încă rezultatele mult așteptate, atunci leptina poate fi cauza de care trebuie să vă ocupați rapid. Leptina este un hormon secretat de celulele grase și principala sa sarcină este de a echilibra greutatea corpului și nivelurile de energie. Există două moduri în care leptina își îndeplinește funcția. Primul este semnalizare creierului dvs. atunci când este timpul să vă opriți din mâncat și în al doilea rând, stimulează țesutul gras pentru a arde energie.

hormone-problem-weight-loss

Organismul dvs. eliberează tot mai multă leptină în fluxul de sânge pe măsură ce vă îngrășați pentru a crea un echilibru prin stimularea țesutului gras să ardă excesul de grăsime. Cu toate acestea, uneori se pare că leptina reprezintă o defecțiune. Mai precis, organismele multor oameni supraponderali au dezvoltat ceea ce noi numim rezistența la leptină.

De ce apare rezistență la leptină?

Atunci când nivelurile ridicate de leptină persistă o perioadă îndelungată, organismul unor persoane pierde sensibilitatea la leptină. Acest lucru înseamnă că creierul nu ascultă atunci când leptina îi comunică să înceteze cu mâncatul sau să accelereze metabolismul.

Din această cauză este atât de dificilă pierderea în greutate și menținerea ratei sănătoase a metabolismului. Cei ce suferă de rezistență la leptină sunt predispuși la boli cronice.

Dieta de slăbire rapidă ar putea fi, de asemenea, motivul pentru care este posibil să fi dezvoltat rezistență la leptină. Unii oameni fac greșeala de a reduce drastic aportul de calorii, deoarece ei doresc să piardă în greutate foarte repede. Dar, acest lucru devine adesea o problemă deoarece leptina răspunde prin informarea creierului că are nevoie de mai multă hrană.

Ați putea avea, de asemenea, rezistență la leptină dacă consumați alimente procesate precum cele de mai jos.

  • Alimentele bogate în grăsimi
  • Alimentele bogate în zahăr
  • Carbohidrați rafinați
  • Sirop de porumb cu multă fructoză

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

 

Sursa: healthyfoodteam.com

Autor text: Sănătoşi.com

Add Comment