Acest ingredient, prezent în orice bucătărie, are o mulţime de întrebuinţări interesante. Iată 10 dintre ele

Oţetul de mere este foarte benefic pentru sănătate, dar poate fi utilizat şi ca soluţie naturală de curăţat.

aceto

10 utilizări ale oţetului de mere

1. Dacă muştele v-au invadat locuinţa, le puteţi prinde foarte uşor. Turnaţi oţet de mere într-un vas mic, apoi acoperiţi-l cu o folie de plastic. Faceţi câteva găuri şi capcana este gata. Muştele vor intra, dar nu vor putea să iasă.

2. Dacă aveţi probleme cu scurgerea, o puteţi desfunda, utilizând oţet de mere şi bicarbonat. Turnaţi jumătate de cană de bicarbonat în scurgere, apoi o cană de oţet.

3. Oţetul curăţă urmele de autocolant. Turnaţi oţet pe suprafaţa pe care a fost lipită banda şi lăsaţi să acţioneze câteva minute. Frecaţi suprafaţa respectivă şi murdăria se va curăţa.

4. Puteţi scăpa de mirosul coşului de gunoi, dacă puneţi în el o bucată de pâine înmuiată în oţet, până a doua zi.

5. Puteţi prepara detergent din oţet. Umpleţi 1/3 dintr-o sticlă cu pulverizator cu oţet de mere, iar restul – apă şi câteva picături de detergent de vase. Această soluţie curăţă eficient baia şi bucătăria.

6. Puteţi călca mai uşor hainele şifonate. Amestecaţi trei părţi de apă şi una de oţet şi pulverizaţi pe hainele atârnate pe umeraş. După ce se vor usca, cutele vor dispărea.

7. Pentru ca pisica să nu se mai urce pe mobilă şi să nu o mai zgârâie, pulverizaţi zonele cu pricina.

8. Pentru a preveni ofilirea rapidă a florilor, puneţi în vază puţin oţet, apoi adăugaţi apă.

9. Oţetul mai poate fi utilizat pentru curăţarea ochelarilor. Puneţi puţin oţet pe o cârpă moale şi curăţaţi lentilele.

10. Oţetul de mere îndepărtează eficient şi petele greu de curăţat de pe cratiţe şi tigăi. Amestecaţi oţet cu apă în cantităţi egale şi fierbeţi în această soluţie vasul timp de 5 minute.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: www.beextrahealthynow.net