Acest remediu natural previne şi tratează eficient problemele de auz

Pierderea auzului se caracterizează prin scăderea bruscă sau progresivă a percepţiei sunetelor. Această problemă poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă.

ear12345

De cele mai multe ori, problemele de auz sunt cauzate de procesul de îmbătrânire. Degradarea uzului poate avea şi alte cauze, cu diferite grade de severitate, iar netratarea acestora poate afecta nu doar auzul, ci poate duce la izolare socială şi depresie.

Touşi există remedii naturiste eficiente care tratează şi previn aceste probleme de sănătate.

Iată câteva din cele mai eficiente remedii pentru prevenirea sau tratarea problemelor de auz:

Miere şi scorţişoară

Preparaţi un remediu eficient dintr-un amestec de miere şi scorţişoară în proporţii egale. Luaţi câte o linguriţă din acest preparat de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara.

Ceai verde şi vin roşu

Sunt foarte eficiente pentru sănătatea inimii, îmbunătăţirea dispoziţiei şi întărirea sistemului imunitar. De asemenea, potrivit cercetărilor, vinul roşu poate preveni pierderea auzului.

Vinul roşu conţine antioxidanţi care protejează pilozităţile din pavilionul urechii, a căror funcţie este de a asigura protecţie împotriva factorilor externi.

Uleiul de usturoi

Usturoiul este un remediu pentru numeroase boli, în special pentru îmbunătăţirea acuităţii auditive.

Folosiţi această reţetă:

  • Înmuiaţi câţiva căţei de usturoi în uleiul de măsline pentru câteva minute.
  • Zdrobiţi usturoiul pentru a stoarce sucul, apoi  strecuraţi uleiul print-un tifon sau o pânză deasă.
  • Turnaţi 3-4 picături de ulei în ureche, apoi astupaţi urechea cu un dop din vată de bumbac.

Suc de ceapă roşie şi usturoi

Acest remediu este pentru restabilirea auzului. Preparaţi  un amestec din 30 de ml de suc de usturoi şi 30 de ml de suc de ceapă roşie. Beţi o dată pe zi.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: fitfoodhouse.net