Acest remediu se găseşte în butoiul cu vin, dar lumea nu ştie ce beneficii are pentru sănătate

Tartratul acid de sodiu sau crema de tartru este un sediment ce se găseşte pe fundul butoiului cu vin şi nu conţine alcool. Tartrul brut se formează în butoaiele de vin în timpul fermentaţiei sau în cele în care se păstrează vinul.

Are forma unor plăci neregulate sau a unei pudre cristalină, culoarea variind de la gri la roşu închis. Crema de tartru este o soluţie bună pentru eliminarea rapidă a nicotinei din organism.

Tratamentul cu crema de tartru timp de o săptămână costă doar un sfert din preţul unui pachet de Nicorette. Dacă nu sunteţi fumători, iată alte beneficii ale cremei de tartru.

Te ajută să renunţi la fumat

Celor care vor să renunţe la fumat le este recomandat să încerce amestecul de cremă de tartru cu suc natural de portocale. Datorită vitaminei C, sucul de portocale inhibă efectele substanţelor chimice din ţigări, eliminând nicotina din organism. Există persoane care spun că după ce au consumat câte un pahar de cremă de tartru cu suc de portocale, în fiecare seară, timp de o lună, au renunţat definitiv la fumat.

Reduce durerile cauzate de artrită

Experţii recomandă prepararea unui amestec din 2 linguri de cremă de tartru, 3 linguri de sare Epsom, care se pune în cadă. Staţi în cada cu apă caldă şi acest amestec, timp de 30-40 de minute, cel puţin o dată sau de două ori pe zi. Dacă suferiţi de artrită locală, cantităţile de cremă şi sare Epsom trebuie reduse la jumătate.

Vindecă infecţiile tractului urinar

Potrivit specialiştilor, crema de tartru tratează infecţiile tractului urinar, modificând pH-ul urinei. Urina creează un mediu favorabil pentru instalarea bacteriilor ce cauzează infecţia tractului urinar. Se amestecă jumătate de linguriţă de cremă de tartru cu jumătate de apă caldă şi se adaugă câteva linguriţe de suc de lămâie. Se consumă de cel puţin două ori pe zi.

Tratează acneea

Datorită proprietăţilor acide, crema de tartru combate eficient acneea şi curăţă pielea. Preparaţi o băutură dintr-o linguriţă de cremă de tartru şi o cană de suc de portocale. Consumând zilnic acest remediu, veţi elimina toxinele şi bacterile din organism ce provoacă acneea.

Scade tensiunea arterială

Din cauza nivelului scăzut de potasiu în organism, creşte tensiunea arterială. Însă, crema de tartru poate remedia această problemă, întrucât 100 de grame de cremă conţine aproximativ 16,5 miligrame de potasiu. Dacă tensiunea ridicată este provocată de deficienţa de potasiu, atunci preparaţi o băutură dintr-o linguriţă de cremă de tartru şi un pahar de apă, pe care trebuie să-o consumaţi în fiecare seară.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: davidwolfe.com

Add Comment