Acest ulei este antibacterian şi antifungic puternic. Este foarte eficient împotriva bacteriilor salmonella şi stafilococ

Uleiul de cimbru conţine un antioxidant puternic, are proprietăţi antibacteriene şi antinfungice.

Timolul, principala substanţă care se găseşte în uleiul de cimbru, este un antiseptic, antiviral şi antinfungic puternic, ce are capacitatea să distrugă organismele dăunătoare.

Potrivit unor studii, această componentă distruge bacilul antrax, bacilul febrei tifoide, meningococcus, agentul ce provoacă tuberculoza şi este eficient împotriva bacteriilor salmonella şi stafilococ.

S-a descoperit, însă, şi faptul că uleiul de cimbru distruge până la 97% din celulele canceroase pulmonare. Acest efect se produce dacă este amestecat cimbrul cu ulei de măsline, deoarece astfel creşte disponibilitatea hidroxitirozolului (un compus anticancer puternic) din uleiul de măsline.

Potrivit specialiştilor, uleiul de cimbru ar putea fi utilizat în producerea unor medicamente ce ar combate cancerul de sân.

Alte beneficii ale uleiului de cimbru

  • întăreşte nervii, îmbunătăţeşte memoria, elimină epuizarea şi depresia
  • creşte imunitatea
  • combate răceala, gripa, infecţiile şi frisoanele
  • este benefic pentru plămâni
  • ajută în cazul problemelor circulatorii
  • calmează durerile musculare şi combate reumatismul

Contraindicaţii

Întrucât este foarte puternic, uleiul de cimbru este contrindicat în timpul sarcinii sau în caz de hipertensiune arterială. Acesta poate provoca iritaţii ale pielii deoarece conţine fenoli.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: foodsandhealthylife.com