Acest ulei simplu protejează rinichii, tratează diabetul, artrita şi depresia

Uleiul esenţial de scorţişoară este foarte benefic pentru organism. Acesta poate fi prepararat acasă, iar pentru asta veţi avea nevoie de:

  • 8-10 batoane de scorţişoară
  • 400 ml de ulei de măsline

2

Mod de preparare:

1. Luaţi un borcan de 400 ml şi puneţi batoanele de scorţişoară.

2. Turnaţi uleiul de măsline până când acoperiţi batoanele de scorţişoară.

3. Puneţi borcanul într-un loc luminos, preferabil lângă fereastră şi lăsaţi-l să stea timp de 3 săptămâni.

4. Trebuie să agitaţi borcanul în fiecare zi, iar acest lucru va elibera uleiul de scorţişoară din uleiul de bază.

5. După trei săptămâni, uleiul din beţele de scorţişoară va fi complet eliberat şi astfel veţi obţine uleiul de scorţişoară. Utilizând o bucată de tifon, strecuraţi uleiul de scorţişoară.

6. Puneţi uleiul de scorţişoară într-un recipient auriu şi depozitaţi-l într-un loc răcoros şi uscat.

Beneficiile uleiului de scorţişoară

Diabet

Adaugă 3-4 picături de ulei de scorţişoară la fiecare mâncare, în special în salată. Consumul zilnic al acestui ulei, se va regla nivelul glucozei din sânge şi se vor îmbunătăţi funcţiile pancreasului. Uleiul de scorţişoară conţine cinemaldehidă, care are un efect puternic de reducere a glucozei din sânge.

Protejează rinichii

Acest ulei protejează rinichii şi previne îmbolnăvirea lor, ca urmare a alimentaţiei precare.

Infecţiile tractului urinar

Femeile sunt în special predispuse la infecţii ale tractului genito-urinar, cu toate că aceste infecţii afectează marea majoritate a oamenilor. Ele pot fi tratate cu o baie fierbinte, la care adăugaţi 20 de picături de ulei esenţial de scorţişoară sau adaugând 2-3 picături la un pahar cu apă, pe care îl veţi consuma dimineaţa pe stomacul gol.

Artrita

Uleiul esenţial de scorţişoară, aplicat pe zonele afectate, va elimina inflamaţia şi va calma durerile cauzate de artrită.

Depresia

Aroma uleiului esenţial de scorţişoară calmează creierul şi ajută la depăşirea emoţiilor negative. Inspiră uleiul esenţial de scorţişoară timp de un minut.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthylivinghouse.com

Add Comment