Acesta este efectul postului asupra creierului! Ceea ce ascunde industria farmaceutică

Potrivit unei cercetări amănunţite a directorului Laboratorului de Neuroştiinţă din cadrul Institutului Naţional al Îmbătrânirii, Mark Mattson, postul este metoda prin care creierul poate funcţiona mult mai bine. Ţinând post de 2 ori pe săptămână putem previne bolile Alzheimer şi Parkinson.

Hungry person hand holding fork knife on food plate

Doctorul susţine că sunt promovate obiceiurile alimentare, deoarece este vorba de mulţi bani la mijloc. Atât industria alimentară, cât şi cea farmaceutică nu ar obţine profit de pe urma oamenilor sănătoşi.

Argumentele doctorului se bazează pe faptul că restricţia calorică creşte durata vieţii şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Totodată, postul reduce rata metabolică şi stresul oxidativ, îmbunătăţesc sensibilitatea la insulină şi influenţează funcţia neuroendocrină a sistemului nervos.

Mattson susţine că postul intermitent îmbunătăţeşte capacitatea celulelor nervoase de a repara ADN-ul. Acest lucru este demonstrat şi de modul de viaţă pe care îl duceau strămoşii noştri. Aceştea rezistau fără mâncare mai mult decât noi astăzi. Mâncatul de 3 ori pe zi este ceva nou.

Cum puteţi posti corect

Este recomandat ca după ce aţi avut o zi cu 3 mese principale, în următoarea zi să nu mâncaţi nimic. Însă, pentru început este bine să începeţi cu dieta 5:2. Cât timp urmaţi dieta, încercaţi să reduceţi alimentele până la 1/4 din normalul de calorii consumate zilnic. În celelalte zile mâncaţi normal. Pentru a urmări o scurtă prezentare a cercetării Dr.Mattson, accesaţi video-ul de mai jos.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: davidwolfe.com