Acesta este secretul longevităţii celebrei cercetătoare, Ana Aslan, care a trăit 92 de ani

Celebra cercetătoare Ana Aslan a trăit aproape 92 de ani. Aceasta a inventat Gerovitalul, un medicament antiîmbătrânire ce asigură o bătrâneţe sănătoasă.

Ana Aslan s-a aflat în fruntea Institului de Geriatrie de la infiinţarea acestuia, 1952 până la moartea sa.

Cercetătoarea mânca sănătos, la ore fixe, recomandând acest lucru şi pacienţilor săi.

Potrivit Anei Aslan, alimentele trebuie să fie naturale, iar cele din conservă ar trebui excluse. Recomanda o alimentaţie ce ar asigura organismul cu ceea de ce are nevoie, fără ceva în plus, un consum bogat de fructe şi legume, dar şi multă mişcare.

După cum considera profesoara, o zi obişnuită a unui pacient ar trebui să includă micul dejun, gustare, prânzul, gustare şi cina.

Atunci când era vorba de carne, recomanda carnea de vacă, peştele, carnea de pasăre, de miel şi mai puţin carnea de porc.

De asemenea, opta pentru consumul de legume în stare naturală şi sufleuri, lactate, ouă. Prăjelile şi grăsimile erau excluse.

Mâncărurile preferate ale Anei Aslan erau supa de vită cu crutoane, pătrunjel şi piper, crap de varză murată, pană de somn, rasol de şalău cu lămâie, sarmale fără orez, pilaf de pasăre, ciuperci cu caşcaval la cuptor. Şi îi plăcea tortul „Buturuga”, preparat acasă.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: en.wikipedia.org