Acesta este unul dintre cele mai periculoase alimente, care duce la apariţia cancerului

Există diverse cauze ale apariției cancerului, una dintre ele fiind consumul de hot-dog. Acest aliment a fost introdus în secolul 19, în America de către imigranții germani.

Astăzi, americanii consumă în fiecare vară peste 7 miliarde de hot-dogi, iar consumatorii ignoră efectele nocive ale acestui aliment. Cârnații din hot-dog sunt 100% procesați și nu sunt nutritivi. Aceștia pot fi preparaţi din carne de vită, porc sau carne de pui, însă, de regulă, carnea este de proastă calitate, se folosesc resturi precum picioare, mâini și piele. Aceste resturi sunt amestecate până când devin o pastă, după care se adaugă aditivi, sirop de porumb, sare, nitrați și glutamat monosodic. Aditivii alimentari depind de zona în care se produc hot-dogii și de gusturile consumatorilor din zona respectivă. Carminul și glutamatul monosodic se produc din cochilii de gândaci morți care se fierb apoi în carbonat de sodiu.

Departamentul de Agricultură din Statele Unite ale Americii nu îi obligă pe producători să indice aditivii alimentari, deoarece nu doresc ca potențialii consumatori să știe.

Există multe studii care au demostrat că hot-dogul crește riscul de cancer pancreatic cu aproape 70%. De asemenea, nitriții și nitrații sunt cei mai nocivi adiviti care se adaugă în mâncărurile procesate. Atunci când temperaturile sunt  ridicate, aceștia se combină cu aminele și rezultă nitrozamine, care cauzează cancerul, în special la pancreas, stomac și colon.

Conform Institului American al Cercetării Cancerului, consumul unui hot-dog pe zi crește riscul apariției cancerului colorectal cu până la 21%, însă oamenii continuă să mănânce acest aliment. De asemenea, potrivit unui studiu făcut la Harvard, persoanele care consumă zilnic carne pocesată – hot dog, cârnați, salam – prezintă cu 42 % mai multe riscuri de a dezvolta maladii cardiovasculare. O cantitate de cel puţin 50 de grame de carne procesată crește riscul de dezvoltare a diabetului cu 19%.

Pentru a afla mai multe despre modul în care se produc hot-dogii, urmăriți următorul video.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: www.healthandhealthyliving.com