Aceste 10 alimente simple sunt în stare să te protejeze de cele mai grave boli!

Trebuie să conștientizăm faptul că suntem sănătoși nu atunci când ne-am vindecat cu ajutorul preparatelor medicamentoase, ci atunci când ne alimentăm rațional și echilibrat, pentru că alimentația sănătoasă este adevăratul secret al sănătății de nezdruncinat.

Dar ce presupune o alimentație sănătoasă și echilibrată? Aceasta presupune un astfel de tip de alimentație în care se consumă tot ceea de ce organismul are nevoie. În acest articol vom vorbi despre 10 alimente de origine vegetală care ar trebui consumate mult mai des decât le consumăm de obicei, pentru a rămâne mereu sănătoși.

legume-vara

Iată care sunt acestea:

1. Pătrunjelul – acest aliment este un anticancerigen renumit. El conține o substanță activă specială, numită apiginină, care previne cancerul ovarian. Atunci când prepari o mâncare, presară cât mai mult pătrunjel peste ele. Încearcă să bei și suc de optrunjel

2. Iarba de grâu – iarba de grâu este apreciată pentru faptul că este în stare să curețe sângele de toxine. În plus, ea este bogată în anti-oxidanți. Consumați acest aliment sub orice formă.

3. Sucul de lămâie – acest suc este un puternic energizant. Fă-ți cât mai des o băutură cu suc de lămâie, miere și frunze de mentă. Este foarte delicios și te umple de puteri. Plus, și sistemul imun se fortifică!

4. Ceapa – această legumă la fel este un anticancerigen. Nu ezitați să o consumați în cantități cât mai mari.

5. Semințele de in -aceste semințe sunt bogate în fibre și proteine. Datorită acestui fapt ele mențin la un nivel normal glicemia.

6. Rodiile – acest fruct este arhi-bogat în vitaminele C și D. De aceea ele sunt insistent recomandate în sezonul rece al anului.

7. Ceaiul verde – ceaiul verde are capacitatea de a scade nivelul colesterolului în sânge, dacă este băut regulat, adică în fiecare zi. De asemenea, ceaiul verde este bogat în antioxidanți, care încetinesc îmbătrânirea.

8. Varza roșie – această legumă este și ea un anticancerigen puternic. De fapt, toate legumele din aceeași familie cu varza roșie sunt anticangericene (este vorba de varza albă, broccoli și conopida). Consumați-le cât ai des pe toate!

9. Semințele de dovleac – aceste semințe au proprietatea de a scădea tensiunea arterială și de a întineri pielea și părul.

10. Sfecla roșie – sfecla roșie are capacitatea de a întări oasele și articulațiile. De asemenea sfecla de zahăr previne bolile sistemului respirator.

Consumați aceste alimente cât mai des pentru a fi mereu sănătoși.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Add Comment