Aceste remedii vă pot îmbunătăţi vederea şi stopa dezvoltarea afecţiunilor. Relaxează privirea şi menţin acuitatea vizuală

Mai mult de jumătate din populația globului suferă de boli oculare, unele dintre ele fiind degenerescența maculară, cataracta, conjunctivita și blefarita.

Pentru a îmbunătăți vederea și a preveni riscul apariției afecțiunilor oculare, există remedii naturiste eficiente.

Cătină cu miere

Cătina este bogată în vitamina A, care are un rol important în procesele de regenerare ce au loc la nivelul ochilor.

Într-un vas de porțelan, faceți un amestec, în proporții egale, din boabe de cătină proaspătă și miere. Păstrați preparatul în borcane de sticlă, la rece și în loc întunecat, timp de 7 zile. După o săptămână, luați câte o linguriță de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de fiecare masă. Urmați tratamentul 3 luni.

Polen de albine

Acesta conține aminoacizi, care contribuie la procesele trofice ce au loc la nivelul ochilor.

Luați o linguriță de polen, de 2 ori pe zi, timp de 30 de zile.

Extract glicerohidroalcoolic din mlădițe de afin

Este benefic în cazul tulburărilor de vedere, scăderii acuității vizuale și miopiei. De asemenea, este eficient în retinopatie diabetică, retinită pigmentară, dezlipire de retină, uveite.

Luați o canitate de 1,5 ml de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă, timp de 30 de zile. Apoi faceți o pauză de 14 zile, după care puteți relua tratamentul.

Pulbere de afine

Contribuie la menținerea acuității vizuale și  protejarea ochilor de cataractă sau glaucom. De asemenea, afinele măresc acuitatea vederii pe timp de noapte.

Luați câte 15-20 de grame pe zi, timp de 6 săptămâni.

Spirulină

Mărește acuitatea vizuală și corectează deficiențele de vedere.

Luați 8-10 capsule pe zi, în 2 reprize, timp de 30 de zile.

Ulei din sâmburi de struguri

Acest ulei îmbunătățește vederea, făcând vasele sanguine să funcționeze mai bine. Este recomandat persoanelor care au tulburări de vedere, cauzate de procesul de îmbătrânire sau de problemele circulatorii.

Consumați 2-4 linguri pe zi, timp de 3 săptămâni.

Suc de morcov

Morcovul conține luteină și zeexantină, care protejează organismul de procesele degenerative și de cele care afectează în special ochii. Consumul de suc de morcov reduce riscul de cataractă și contribuie la menținerea acuității vizuale până la vârste înaintate.

Consumați câte o jumătate de pahar de 100 ml de suc de morcov de 2 ori pe zi, timp de 2 săptămâni.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info