Află ce alimente conţin magneziu pentru a calma durerea, a combate insomnia şi oboseala

Magneziul este un mineral indispensabil organismului. Acesta asigură desfăşurarea concomitentă a peste 300 de procese în corp, ne face mai rezistenţi la stres, contribuie la rezistenţa oaselor, combate diabetul, infarctul şi alte boli. Corpul uman conţine în jur de 25 de grame de magneziu, jumătate din această cantitate se conţine în oase, un sfert intră în componenţa muşchilor, iar restul le revine ficatului, inimii, rinichilor şi plasmei.

Mineralul vieţii

Magneziul participă la diverse funcţii ale corpului, printre care cele enzimatice, buna funcţionare a muşchilor, producerea energiei, formarea oaselor şi dinţilor. Carenţa de magneziu în organism poate cauza slăbiciune, confuzie, spasme, crampe musculare, probleme cu inima şi insomnie. De aceea trebuie să depistăm aceste simptome, înainte ca organismul să cedeze.

Doza necesară de magneziu

Doza zilnică de magneziu necesară organismului este de 300-500 mg, care poate fi luată din mâncare. Acestea sunt alimentele ce conţin cel mai mult magneziu, care calmează durerea, ne scapă de insomnii şi elimină oboseala:

Legumele cu frunze verzi

Alimentele bogate în magneziu sunt spanacul, varaza kale, varza verde, urzica, fasolea verde, broccoli, leuşteanul, mărarul şi ţelina.

100 de grame de spanac în stare crudă conţine aproximativ 80 mg de magneziu, această cantitate constituind în jur de 20% din doza zilnică recomandată.

Seminţele de dovleac

Seminţele de dovleac sunt o sursă importantă de magneziu, dar şi fosfor, zinc, fier, potasiu, vitamine din complexul B şi vitamina K. 65 de grame de seminţe sunt suficiente pentru a suplini doza zilnică necesară de magneziu. Aceastea asigură un somn liniştit, previn osteoporoza şi formarea calculilor renali.

the-benefits-of-white-pumpkin-seeds-for-the-body

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este bogată în magneziu – 1-2 pătrăţele asigură 24% din cantitatea zilnică necesară. Tototdată, datorită conţinutului de antioxidanţi, ciocolata reduce hipertensiunea arterială, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi menţine buna dispoziţie.

Prin urmare, 100 de grame de ciocolată neagră constituie 80% din doza zilnică necesară de magneziu.

Avocado

Fructele de avocado au o valoare nutriţională ridicată, o felie asigură aproximativ 15% din doza zilnică recomandată de magneziu.

În plus, acestea protejează vederea şi calmează durerile cauzate de artrită.

Soia

Datorită fibrelor, vitaminelor, mineralelor şi aminoacizilor pe care le conţin, boabele de soia sunt recomandate de nutriţionişti în alimentaţia zilnică. 65 de grame de soia prăjite asigură jumătate din necesarul zilnic de magneziu.

Consumul de soia combate astenia, supra-oboseala, reumatismul şi efectele menopauzei.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Add Comment