Află cum bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să trăieşti mai mult! (Reţetă)

Probabil mai puţină lume ştie că bicarbonatul de sodiu se găseşte în mai multe fructe şi legume.

bicarbonat

Cercetătorii de la Universitatea din Utah au studiat efectele bicarbonatului de sodiu asupra sănătăţii şi longevităţii. Studiul a fost efectuat timp de 10 ani pe 2287 de voluntari, cu vârste cuprinse între 70 şi 79 de ani.

Potrivit rezultatelor, un nivel scăzut al bicarbonatului în corp creşte riscul mortalităţii la oamenii sănătoşi cu aproape 25%. În schimb, o cantitate suficientă de bicarbonat  în sânge, precum şi o alimentaţie sănătoasă măresc durata vieţii.

Pentru a avea o viaţă mai lungă, este necesar să mănânci multe fructe şi legume. Astfel vei regla nivelul pH-ului şi vei asigura organismul cu cantitatea necesară de bicarbonat.

Surse bogate de bicarbonat sunt merele, morcovii, bananele, stafidele, lămâile, broccoli şi spanacul. Şi cafeaua reglează nivelurile de acizi din organism. De asemenea, poţi adăuga 1/4 de linguriţă în ceaiul verde, care echilibrează pH-ul şi ajută la pierderea în greutate.

Bicarbonatul de sodiu este o sursă de energie, fiind benefic împotriva oboselii. Totodată măreşte rezistenţa fizică şi neutralizează acidul lactic.

Dacă nu eşti consumator de fructe, această reţetă este o alternativă la aportul necesar de bicarbonat:

Ingrediente:

  • 1/2 linguriţă de sare de mare
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 1 litru de apă
  • sucul de la 2 lămâi
  • 100 g de miere

Instrucţiuni:

Încălzeşte apa şi pune bicarbonatul şi sarea şi amestecă până se dizolvă. După ce se răceşte apa, adaugă restul ingredientelor, amestecă-le şi pune-le într-un recipient, după care depozitează-l în frigider.

Bea zilnic câte un pahar, dimineaţa, la prânz sau seara, timp de 30 de zile, apoi fă o pauză de 2 luni.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursă selectivă: houseandfamilytips.com

Add Comment