Află cum poţi stopa atacul de cord, hemoragiile şi calma durerile cu ardei iute

Ardeiul iute este utilizat de secole drept o plantă medicinală şi nutrițională, având un conţinut bogat de vitamina A și C,  calciu organic și potasiu, care sunt ingredientele principale în tratarea bolilor de inimă, sistemului circulator şi sistemului digestiv. De asemenea ajută la stoparea sângerărilor şi calmarea durerilor.

papryka_chili_1005133

Stoparea hemoragiilor

În cazul în care apare hemoragie în plamâni, stomac, uter sau nas, se recomandă a se lua o linguriță de extract (sau o linguriță de pulbere de ardei iute într-o ceașcă de apă caldă), să fie administrat la fiecare 15 minute, până când a trece criza. Sângerarea ar trebui să se oprească în 10-30 de secunde. În plus, ardeiul iute curăţă şi dezinfectează rana şi este foarte eficient chiar şi pentru hemoragia internă.

Stoparea atacului de cord

Potrivit specialiştilor, ardeiul poate opri atacurile de cord în doar 30 de secunde. Planta exercită o varietate de acțiuni benefice asupra întregului sistem cardiovascular. Ea are capacitatea extraordinară de a îmbunătăți performanța cardiovasculară, în timp ce scade tensiunea arterială. Ardeiul are un efect energizant asupra întregului sistem. Acesta a fost utilizat în mod tradiţional pentru depăşirea oboselii şi reîmprospătarea vitalităţii. Este un stimulent natural, fără efecte secundare letale (palpitații, hiper-activitate sau creșterea tensiunii arteriale), spre deosebire de alţi agenți de stimulare.

În cazul în care vreţi să aveți ceva pentru atac de cord în trusa medicală, luaţi tinctură de ardei iute.

Calmarea durerii

Capsaicina din ardeiul iute desensibilizează temporar receptorii nervilor ce transmit semnalele de durere în corp, calmând astfel durerea. Pentru un efect mai bun, pulberea de ardei iute trebuie administrată atât intern, cât şi extern.

Se ia o linguriţă de pulbere şi se amestecă în gură cu salivă şi puţină apă. Apoi se înghite, folosind un pahar cu apă. În acelaşi timp se aplică din abundeţă pulbere pe răni şi leziuni. În scurt timp durerea va fi calmată.

Alegerea pudrei de ardei iute

Efcienţa tratamentului cu ardei iute depinde de tipul de pulbere. Boiaua de ardei iute din comerţ nu este recomandată, deoarece este procesată termic la peste 40 de grade şi conţine multe pesticide, coloranţi şi mucegaiuri foarte periculoase. Folosiţi ardei iute din surse sigure.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: shirleys-wellness-cafe.com

Add Comment