Aflați de ce aveți stomacul umflat! Cum să scăpați de balonare și să pierdeți în greutate peste noapte.

S-ar putea nici să nu bănuiți că în trupul vostru se ascunde Helicobacter pylori – o bacterie gram-negativă în formă de spirală care răspândește infecția în stomac și duoden.

Aceasta este o bacterie deosebită, care nu prezintă niciun simptom atunci când nimerește în organism. Ea poate fi transmisă prin mâinile și mâncarea nespălată. Netratarea la timp a acestei boli poate duce la ulcer gastro-duodenal sau chiar cancer de stomac!

BALONAREA: CAUZE ȘI TRATAMENT 

Cum să aflăm de prezența acestei bacterii insidioase? Pylori se poate manifesta în simptome, pe care cu greu le putem observa: balonare, arsuri la stomac, diaree, și disconfort gastric. De obicei, noi percepem în mod greșit aceste simptome ca funcționarea normală a organismului nostru.

Pylori vă poate afecta nu numai sistemul digestiv, dar, de asemenea, starea de spirit. Pylori reduce nivelul de serotonină din creier, cauzând depresie și anxietate. Balonarea la adulți este o problemă mult mai răspândită decât ați crede.

Din fericire, bolile provocate de pylori pot fi tratate. Tratamentul presupune de multe ori o combinație de antibiotice și medicamente pentru reducerea acidului din stomac.

O dietă adecvată și o cantitate mare de vitamine A, C și E, împreună cu zinc sunt importante pentru protejarea stomacului de sarcină excesivă.

De asemenea, este de dorit să luați probiotice, cum ar fi lactobacilii și bifidobacteriile. Și, în cele din urmă, nu uitați de igienă: spălați-vă bine pe mâini când intrați în casă și înainte de a lua masa. În ceea ce privește apa potabilă – trebui să o cumpărați sau să o filtrați acasă.

REMEDIU ÎMPOTRIVA BALONĂRII

INGREDIENTE

  • 1 lămâie
  • 1 castravete
  • 1 lingură de suc de aloe vera
  • 1 legătură de coriandru sau pătrunjel
  • 1/2 de pahar de apă

Băutura se prepară ușor: trebuie doar să amestecați toate ingredientele într-un blender sau procesor de alimente.

Acest remediu este extrem de benefic pentru sistemul digestiv, veți simți vigoarea după primul pahar! Toate ingredientele sunt combinate pentru a vă stimula metabolismul, arzând grăsimile chiar și în timp ce dormiți.

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

 

Autor text: oglinda.tv

Add Comment