Ai parte de aceste 7 beneficii dacă consumi pere!

Perele sunt niște fructe foarte ignorate în contextul dialogului despre alimentația sănătoasă. Și asta cu părere de rău, pentru că ele sunt foarte utile sănătății noastre.

Redacția Sănătosi.com a decis să pună capăt ignorării acestor fructe și astăzi îți va arăta cât de bune sunt ele pentru noi.

55895413

Astfel, dacă mănânci cu regularitate pere:

1. Probabilitatea că vei suferi de afecțiuni cardio-vasculare este mult mai mică. Acest lucru este arătat într-un studiu medical publicat în American Journal of Clinical Nutrition. Consumul regulat de pere reduce apariția acestor afecțiuni cu până la 63%.

2. Scade riscul accidentului vascular cerebral, conform aceleiași publicații American Journal of Clinical Nutrition. Riscul dat scade cu până la 52%.

3. Pierzi în greutate. Acest efect se datorează fibrelor din pere pe care le conține în proporție de 20% din propria masă, fapt care contribuie la pierderea de greutate.

4. Se fortifică sistemul imunitar, lucru datorat prezenței antioxidanților puternici în pere.

5. Colonul devine mai sănătos și scapi de constipație. Pictina din pere face posibile aceste efecte.

6. Devii mai energic. Zahărul sănătos din pere te menține energic o zi întreagă chiar dacă mănânci mai puțin ori chiar insuficient.

7. Se reduc inflamațiile. Conținutul de flavonoide quercetin din pere reduc inflamațiile interioare, cum ar fi cele ale arterelor sau ale organelor afectate de boli nedepistate.

Mănâncă pere cu orice ocazie. Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: articlesofhealthcare.com