Albastrul de metil tratează eficient infecţiile urinare, durerile în gât, aftele bucale şi rănile. Iată cum se administrează

Albastru de metil este o substanţă organică, care poate înlocui antibioticele. Aceasta poate fi găsită în unele farmacii tradiţionale, sub forma de picături sau capsule de administrare. Albastrul de metil este eficient atât administrat intern, cât şi extern.

sinka_ot_stomatita2

Combate infecţiile urinare

Albastrul de metil, administrat pe cale orală, este eficient împotriva cistitelor sau nefritelor. În urma administrării, urina va căpăta o coloraţie albastră sau verde, care reprezintă un efect antiseptic normal.

Curele sunt eficiente în cazul în care se ţin timp de 10-21 de zile, iar după o pauză de 3-7 zile repetaţi procedura, până când analizele microbiologice arată îmbunătăţiri.

Dureri de gât, răceli

În cazul în care aveţi dureri cauzate de infecţiile bacteriene sau virale, alergii sau inflamaţii, puteţi utiliza remediul pe baza albastrului de metil.

Aplicaţi local câte puţin cu ajutorul unui beţişor de ureche pe ambele amigdale. Inflamaţia se poate reduce în numai 5-6 ore.

Afte bucale

Ulceraţiile dureroase, de asemenea, pot fi înlăturate cu ajutorul leacului de albastru de metil, care combate infecţiile cavităţii bucale.

Turnaţi câteva picături de albastru de metil pe un tifon uscat şi tamponaţi cu el în gură.

Răni uşoare

Zgârâieturile, tăieturile şi juliturile prezintă un risc sporit de a infecta pielea cu diverse bacterii. Albastru de metil poate fi uşor folosit şi pentru dezinfectarea rănilor uşoare. Ştergeţi rana cu un pansament steril îmbibat cu albastru de metil.

Trebuie să ştiţi că remediul colorează pielea pe care a fost aplicat.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info