Alcalinizarea apei acasă, uşor şi simplu. Iată de ce este benefică

Corpul uman conţine 75% apă, de aceea trebuie s-o bem zilnic. Dar de cele mai multe ori apa este impură, fiind un amestec de clorură, antibiotice şi metale ce ajung în organism. Acest lucru duce la slăbirea sistemului imunitar şi la apariţia unui şir de probleme de sănătate.

Se cunoaşte importanţa echilibrului acid-alcalin. Când organismul este prea acid, scade energia, apar oboseala, probleme digestive, creştere în greutate. Aceste simptome pot fi prevenite prin consumul de apă pură, care are pH-ul alcalin.

Prepararea apei alcaline

Dimineaţa organismul este deshidratat. A începe ziua cu o cafea sau cu sucuri, nu este cea mai bună soluţie, deoarece organismul se deshidratează şi mai mult. Putem bea, însă, 2 căni de apă filtrată, alcalinizată. Aceasta creşte nivelul de energie şi concentraţie şi reduce apetitul.

Ingrediente:

  • 1 carafă de izvor sau filtrată
  • 1 lămâie
  • 1 linguriţă de sare roz de Himalaya

Spălaţi lămâia cu oţet de mere şi tăiaţi-o felii. Umpleţi carafa cu apă, apoi adăugaţi lămâia şi sarea. Acoperiţi recipientul şi lăsaţi să stea peste noapte, la temperatura camerei.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info