Alimentaţia în funcţia de grupa sanguină: de ce funcţionează. Un excelent program de slăbit!

Problema excesului de greutate este una dintre cele mai importante în societatea modernă. Numărul de diete „magice” este în creştere, dar numărul de persoane obeze nu se micşorează. Încercând să pierdem în greutate, începem să reducem semnificativ raţia alimentară, mergem la sală, ne ungem cu creme anti-celulită…

диета по группе крови

Dar puţini oameni îşi dau seama că soluţia poate consta într-o alimentaţie corectă, în funcţie de grupa de sânge. Această dietă a fost dezvoltată de către medicul naturopat Peter D’Adamo. Ea se bazează pe faptul că sângele este cheia pentru a înţelege natura biologică a fiecărei fiinţe umane.

Dieta pe grupe sanguine

  • I grupa sanguină – carnivorii
  • A II-a grupă sanguină – vegetarienii
  • A III-a grupă sanguină – omnivorii
  • A IV-a grupă sanguină – îmbină tipurile carnivor şi vegetarian

DIETA ÎN FUNCŢIE DE GRUPA SANGUINĂ

Omul de ştiinţă a efectuat o serie de cercetări istorice şi medicale şi a ajuns la concluzia că, la început strămoşii noştri aveau o singură grupă de sânge – prima sau 0 (I), iar restul s-au format odată cu apariţia unor noi surse de hrană.

Părea ceva de genul: atunci când vânătorul a învăţat să cultive pământul şi să semene, el a dobândit acces la un nou tip de mâncare. Astfel a apărut grupa de sânge A (II) – a doua. Schimbarea condiţiilor climatice şi dezvoltarea creşterii animalelor au contribuit la apariţia grupei a treia de sânge B (III).

Iar a patra grupă, AB (IV), potrivit savantului, s-a format cu doar 1500 de ani în urmă, ca rezultat al amestecului dintre a doua şi a treia grupă.

диета по группе крови

1. Grupa sanguină 0 (I)

Potrivit lui Peter D’Adamo, dieta persoanelor cu această grupă de sânge trebuie să constea, în mare parte, din carne şi peşte. Pentru că vânătoarea şi pescuitul erau principalele îndeletniciri ale oamenilor din vechime. Carnea roşie, ficatul, peştele, fructele de mare, legumele, fructele (nu cele acre), ceaiurile de plante, vinul roşu – toate acestea au un efect pozitiv asupra organismului persoanelor cu grupa sanguină 0.

Pentru a slăbi şi a evita creşterea în greutate, ar trebui să limitaţi consumul de cereale, legume boabe, varză, varză de Bruxelles, conopidă, cartofi, fructe citrice, îngheţată. Nu este recomandat consumul de cafea şi băuturi spirtoase. Iar algele, carnea roşie, spanacul, broccoliul şi ridichea accelerează arderea grăsimilor.

2. Grupa sanguină A (II)

Pentru persoanele cu această grupă de sânge, cea mai bună alegere vor fi mâncărurile vegetariene. Acest tip de mâncare le va întări organismul şi le va ajuta să evite probleme grave de sănătate. Ocazional, vă puteţi permite carne de pui sau curcan.

Pentru a scăpa de kilogramele în plus pentru totdeauna, trebuie să evitaţi consumul de carne, mâncarea de fasole, îngheţată, ciocolată, zahăr, unt de arahide. În salatele de legume este mai bine să utilizaţi uleiul de măsline sau de in. Ceaiul negru şi băuturile răcoritoare vor încetini procesul de pierdere în greutate.

3. Grupa sanguină B (III)

Persoanele cu această grupă de sânge sunt într-adevăr norocoase! Ele pot mânca aproape orice, dar în cantităţi rezonabile. Cu toate acestea, în scopul de a pierde în greutate, trebuie să excludeţi grâul, porumbul, lintea, roşiile, arahidele, seminţele de susan, hrişca, carnea de porc, sucul de roşii şi băuturile carbogazoase.

4. Grupa sanguină AB (IV)

Persoanele cu cea mai rară grupă de sânge asimilează prost proteinele. Peter D’Adamo le recomandă să mănânce moderat, dar să limiteze consumul de carne roşie, mâncare de fasole, porumb, hrişcă, seminţe de floarea-soarelui, piper. Este necesară mărirea cantităţii de legume verzi, fructe de mare, produse lactate.

Cei care au încercat să se alimenteze conform acestei scheme, spun că au început să se simtă mult mai bine şi au observat diferenţa, când s-au urcat pe cântar. Dieta exclude mâncarea nesănătoasă (chips-uri, semipreparate, băuturi spirtoase) şi determină persoana să acorde atenţie la ceea ce mănâncă.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text:  Sănătoşi.com

Add Comment