Alzheimerul poate fi oprit! O descoperire de ultimă oră după 25 de ani de cercetări!

Oamenii sănătoși trecuți de vârsta de 100 de ani pot ajuta oamenii de 70 de ani să-și trateze Alzheimerul. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință după mai mult de 25 de ani de cercetări în domeniu.

Medicamentul este de fapt un anticorp extras de la persoanele care au depășit cu bine vârsta de 100 de ani. Pe baza acestui anticorp s-a creat un medicament pentru persoanele cu Alzheimer. Acest medicament încă se testează, dar deja la această etapă pentru specialiști este clar că el funcționează.

În urma testelor efectuate s-a descoperit faptul că la pacienții care au administrat medicamentul pe bază de anticorpi, depozitele de amiloide au dispărut complet. Aceste depozite la rândul său sunt considerate responsabile de apariția și evoluția Alzheimerului. Dacă nu există depozite de amiloide în creier, persoana nu poate face Alzheimer.

”După 25 de ani de muncă asiduă în sfârșit avem rezultate concrete în ceea ce ține de prevenirea și tratarea acestei boli”, a remarcat cu bucurie unul din oamenii de știință implicat în aceste cercetări, neurologul Stephen Salloway de la Spitalul Butler din Providence, Rhode Island.

”Am înregistrat și în trecut anumite rezultate pozitive, dar de această dată se pare că avem de a face cu o adevărată revoluție în modul de tratare a Alzheimerului”, a continuat aceasta. ”Însă totuși nu trebuie să ne bucurăm prea mult. Medicamentul este încă în stare de test și nu trebuie să facem concluzii pripite. Dacă la finalul testului rezultatele vor fi acelea la care ne așteptăm, abia atunci vom putea sărbători acest eveniment important din medicină”.

Testul antrenează 2700 de pacienți și va lua sfârșit abia în anul 2020.

Dacă ți-a plăcut acest articol, fă-i share pe Facebook!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: dailymail.co.uk