Antihistaminic natural care luptă eficient cu alergiile: Urzica!

În decursul primăverii persoanele alergice încep să strănute des, să le curgă nasul sau din contra să se înfunde, să resimte mâncărimi în cerul gurii și să aibă ochii roșii. Uneori aceste simptome ale alergiei pot trece în accese grave de tuse și astm.

De ce alergiile se agravează anume primăvara? Pentru că anume primăvara încep să înflorească toți copacii, iar sporii acestora îndeplinesc rolul de agent alergen. Pentru persoanele sănătoase acești spori sunt absolut inofensivi, însă din cauza unei sensibilități sporite la acești spori, persoanele alergice au mult de suferit.

Din fericire, deși primăvara crează probleme persoanelor alergice, tot ea oferă și soluții! Astfel, urzica poate fi folosită pe post de antihistaminic natural. Această plantă posedă substanțe care pot stopa eliberarea histaminelor, astfel încât alergia va putea fi tratată.

Există câteva metode de administrare a urzicii pentru a scăpa de alergie:

1. Ceaiul – poți prepara ceaiul atât din frunze verzi cât și uscate. La o cană de apă se adaugă 1 lingură de plantă și se lasă să se infuzeze timp de 15 minute. Este nevoie să bei zilnic câte 1 litru de acest ceai pe durata ”sezonului alergiilor”.

2. Pentru un efect sporit poți opta pentru sucul de urzică – spală 100 grame de plantă și trece-o prin blender, după care planta se strecoară și se amestecă cu 100 ml de apă. Bea zilnic câte 1-2 pahare de suc pe zi.

3. Sirop de urzică – umple pe 3 sferturi un borcan cu urzică tocată și completează borcanul cu miere. Amestecă siropul până se omogenizează. Se consumă câte 5 lingurițe pe zi.

4 Pulbere de urzici – colectează vârfurile de urzici și pune-le la uscat. După aceasta frunzele se macină și se păstrează în borcan închis ermetic la întuneric. Consumă câte 4 lingurițe de pulbere pe zi pe stomacul gol.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: naturalhealth365.commodernalternativehealth.comrealfarmacy.com