Anume așa trebuie preparat sucul de pătrunjel pentru a deveni sănătos!

Pătrunjelul este o plantă excepțională. Cu ajutorul ei poți trata o mulțime de boli, dacă știi cum să o consumi corect.

Modalitatea optimă de consum a rădăcinilor de pătrunjel constă în a prepara din ele un suc. Sucul de rădăcină de pătrunjel se obține cu ajutorul storcătorului electric centrifugal. Mai înainte de a pune rădăcinile de pătrunjel  în storcător ele trebuie spălate bine iar porțiunile lovite trebuiesc îndepărtate.

radacina-de-patrunjel

Atenție! Pătrunjelul nu se curăță de coajă!, pentru că aceasta este partea cea mai nutritivă a rădăcinii.

Sucul de pătrunjel se bea imediat după stoarcere sau după 6 ore, maxim. Nu este nevoie să consumi mult suc de rădăcini de pătrunjel pe zi, pentru că acesta este un produs foarte greu pentru organism. 30 de ml de suc pe zi sunt suficiente, iar o cantitate mai mare de suc va fi pur și simplu evacuată din organism.

Pentru o mai bună asimilare a sucului de rădăcini de pătrunjel se recomandă ca acesta să fie amestecat cu suc de morcov, în proporție de 1 la 3.

Iată ce boli pot fi tratate dacă vei bea zilnic câte 30 ml de suc de rădăcini de pătrunjel zilnic timp de 28 de zile:

  • Calculii renali
  • Tusea
  • Alergiile de orice tip
  • Menstrele neregulate
  • Amenoreea
  • Cistita
  • Celulita

Totodată, întreg corpul tăi va fi imunizat iar tonusul mușchilor va deveni mult mai bun, astfel încât te vei simți mai energic și cu o dispoziție mult mai frumoasă.

Curele cu suc de rădăcini nu trebuie să dureze mai mult de 4 săptămâni. După această perioadă organismul se deprinde cu sucul și nu îi mai asimilează în cantitați suficiente substanțele nutritive, exact ca în cazul medicamentelor. Iată de ce următoarea cură cu suc de pătrunjel o poți începe abia peste 3 luni după finalul curei precedente.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: leaf.tvstylecraze.com