Ar trebui să bei suc de pepene verde în fiecare zi. Iată de ce

Pe timp de vară, pepenele verde devine esenţial pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos.

Din moment ce pepenele verde conţine în principal apă şi aromă dulce, acesta poate fi ingredientul ideal pentru acest sezon. În afară de a fi odihnit şi hidratat, pepenele verde are, de asemenea, numeroase beneficii pentru sănătate.

Pepenele verde conţine un aminoacid foarte important, cunoscut sub numele de L-citrulină, răr întâlnită la alte fructe. Acest compus permite corpului să se hidrateze corespunzător şi să regenereze celulele. De asemenea curăţă rinichii, vezica biliară şi vezica urinară, care este cu adevărat relevant pentru un organism sănătos.

În plus, pepenele verde protejează ficatul de toxine şi acţionează ca un detoxifiant natural. Citiţi întreaga listă de beneficii care fac pepenele verde fructul perfect.

1. Bogat în antioxidanţi

Dacă vă aflaţi în căutarea antioxidanţilor puternici, cu siguranţă îi veţi găsi în pepenele verde. Acest fruct este bogat în vitamina C şi beta-caroten, care se transformă în vitamina A, în interiorul organismului.

Aceste substanţe permit organismului să suprime procesul de îmbătrânire şi să-l scape de radicalii liberi eliberaţi. De asemenea, pepenele verde vă poate ajuta să luptaţi împotriva bolilor de inimă, astmului, artritei şi cancerului. În mod surprinzător, pepenele verde ameliorează vederea şi protejează imunitatea.

2. Conţinut ridicat de Licopen

Un alt antioxidant incredibil este licopenul, care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi şi proceselor inflamatorii din interiorul corpului. Potrivit studiilor, licopenul este esenţial în lupta împotriva cancerului, în special de colon, plămâni, prostată, stomac şi pancreas.

Un studiu realizat de The American Journal of Clinical Nutrition, a declarat că persoanele care suferă de polipi colorectali, indicator al cancerului colorectal, au arătat un nivel de 35 de % mai mici de licopen, spre deosebire de cei care nu au avut polipi. Licopenul menţine pielea strălucitoare şi previne ridurile şi îmbătrânirea.

Acesta protejează chiar şi integritatea structurii ADN-ului.

3. Bogat în vitamina B6

Această vitamină importantă este responsabilă de menţinerea sunetului în creier şi suprimă depresia şi anxietatea. Este uimitor în tratarea sindromului premenstrual şi alte probleme ale ciclului menstrual.

Atunci când este consumat, toate vitaminele şi mineralele din pepenele verde sunt digerate în aşa fel, încât atrag toate substanţele nutritive ale corpului şi vă asigură o bună protecţie a sănătăţii.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Sursa: healthyfoodhouse.com

Autor text:  Sănătoşi.com

Add Comment