Arma secretă împotriva bolilor de inimă, cancerului și grăsimilor: Varză murată!

Alimentele fermentate sunt o categorie de alimente cu proprietăți și beneficii speciale, de care nu se pot bucura alte genuri de produse.

În continuare îți vom prezenta lista beneficiilor verzei murate. Cu siguranță nu știai toate aceste lucruri despre acest aliment!

Varza murată: proprietăți și beneficii pentru sănătate:

Conținutul ridicat de fier din varza murată face ca în organism să crească nivelul de energie și să se accelereze metabolismul. Totodată, aceasta îți permite să scazi în greutate!

Fiind un produs bogat în calciu și vitamina K, varza murată contribuie substanțial la întărirea și mineralizarea oaselor, efect care previne osteoporoza.

Vitamina C se află într-o cantitate foarte mare în varza murată, de aceea consumul acestui aliment face sistemul imunitar incoruptibil.

Deoarece este un aliment ușor acid, varza murată îmbunătățește digestia și previne constipația. De asemenea varza murată elimină crampele stomacale.

Antioxidanții și substanțele antiiflamatorii din varză reduc și tratează inflamațiile interioare din organism.

Aceeași antioxidanți prezenți în varza murată fac din acest aliment un puternic produs anti-cancerigen.

Fibrele din varza murată ajută la menținerea funcționării normale a inimii. Totodată ele scad colesterolul din sânge și previn apariția bolilor cardio-vasculare.

Pielea la fel devine mai sănătoasă după consumul de varză murată. Aceasta se datorează vitaminei A din varză care este responsabilă de aspectul și sănătatea tenului și pielii în general. Totodată această vitamină reduce degenerescența musculară și ameliorează pruritul.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: familylifegoals.comdietoflife.com