Așa se scade în mod natural nivelul acidului uric din sânge! Încearcă și tu!

Nivelul ridicat de acid uric în organism poate cauza pietre la rinichi, artrită și chiar insuficiență renală. De asemenea, cercetările în domeniu arată că există o legătură strânsă între nivelul acidului uric și apariția bolilor cardiovasculare.

La rândul său, nivelul înalt de acid uric este generat de consumul de alcool, carne, de obezitate, acidoză, diabet sau tiroidă.

Există metode medicamentoase pentru a coborî nivelul acestui acid, dar același lucru poate fi realizat pe cale naturală, prin consumul anumitor produse.

controleaza-nivelul-acidului-uric-din-sange-in-mod-natural

Iată care sunt acestea:

1. Lămâia – lămâia crează în corp un mediu alcalin, fapt care neutralizează acidul uric. Pentru asta trebuie să iei câte o lingură de zeamă de lămâie zilnic după prânz.

2. Bicarbonatul de sodiu – ca și în cazul lămâii, bicarbonatul de sodiu alcalinizează organismului. Acidul uric este inhibat și eliminat ulterior prin rinichi. Se recomandă de consumat 5 grame de bicarbonatul de sodiu zilnic.

3. Apa – 1 litru de apă pe zi scade nivelul acidului uric până la normal în doar câteva săptămâni.

4. Alimentele bogate în fibre – așa cum ar fi merele, portocalele, cerealele integrale sau bananele. Toate ele elimină acidul uric din corp.

5. Evitarea cărnii la fel duce la eliminarea acidului uric.

6. Uleiul de măsline – deși acest ulei nu acționează direct asupra acidului uric, el reglează nivelul lui în corp.

7. Pe timp de vară nu ezitați să consumați cât mai multe cireșe. Antocianele flavonoide din cireșe posedă capacitatea de a reduce inflamațiile cauzate de acidul uric, precum și a-i reduce nivelul în corp.

8. Oțetul de mere – este un detoxifiant natural care conține acid malic, care la rândul său ajută la evacuarea acidului uric prin rinichi.

Câteva sfaturi utile:

Pentru a nu provoca o creștere artificială a nivelului acidului uric în corpul tău, trebuie să eviți sucurile carbogazate, pâinea albă și alimentele grase.

Împărtășește prietenilor tăi aceste informații utile.

Îți  dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: top10homeremedies.com