Băutura care distruge glanda tiroidă. Iată de ce e bine s-o eviţi

Potrivit unor studii recente, laptele de soia distruge glanda tiroidă. Laptele conţine: lapte de soia, zahăr de trestie, sare de mare, caragenan, arome naturale, carbonat de sodiu, vitamina A, vitamina D2, riboflavina (B2), vitamina B12.

Compusul numit caragenan din laptele de soia poate cauza inflamaţii gastrointestinale, ulcere, leziuni intestinale şi chiar cancer de colon.

Iată 10 motive pentru care trebuie să renunţaţi la consumul de lapte de soia:

1. Boabele de soia conţin multe toxine. La femeile care consumă 2 pahare de lapte de soia pe zi, pot apărea dereglări ale ciclului menstrual.

2. Laptele de soia sporeşte nevoia de vitaminele B12 şi D.

3. Hemaglutinina din boabele de soia este o substanţă care ajută la coagularea sângelui, făcând celulele roșii din sânge să nu se mai separe.

4. Aproape toată soia este contaminată cu unul dintre cele mai puternice pesticide alimentare.

5. De asemenea, produsul conţine cantităţi mari de acid fitic, care împiedică absorbţia calciului, magneziului, cuprului, fierului şi zincului.

6. Soia este bogată în aluminiu toxic, care are efecte negative asupra sistemului nervos, asupra rinichilor şi a fost asociat cu boala Alzheimer.

7. Produsele din soia pot provoca deficit de vitamina B12; ele conţin un compus care este asemănător cu vitamina B12, pe care, însă, organismul nu îl poate procesa.

8. Proteinele pe care le conţine soia sunt foarte fragile şi periculoase pentru digestie, deoarece sunt procesate la temperaturi ridicate, devenind proteine izolate.

9. Soia conţine flavonoidul isoflavonoe, care poate duce la dezvoltarea cancerului mamar.

10. Fitoestrogenul din soia, poate deregla funcţionarea glandei endocrine, crescând riscul infertilităţii şi apariţiei cancerului de sân, la femei.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: houseofhealthyfood.com