Bea o cană de apă cu curcuma dimineaţa şi iată ce se va întâmpla cu corpul tău

Curcuma precum şi apa cu turmeric posedă proprietăţi anti-cancerigene şi anti-inflamatorii. Am auzit cu toţii că apa cu lămâie are o mulţime de beneficii, printre care cel mai important este stimularea metabolismului.

28555

Mai mult decât atât, dacă adaugi curcuma la apa cu lămâie, beneficiile pentru sănătate vor creşte.

Curcuminul este o componentă activă a turmericului şi are o mulţime de beneficii. Are proprietăţi antiinflamatorii puternice şi este un excelent antioxidant.

APĂ CALDĂ CU TURMERIC ŞI LĂMÂIE

Ingrediente:

  • O jumătate de linguriţă de turmeric
  • O jumătate de lămâie
  • Miere organică
  • Apă caldă

Mod de preparare:

Stoarce jumătate de lămâie într-o cană şi adaugă curcuma şi apă caldă. Amestecă bine toate ingredientele şi dacă preferi un gust mai dulce, adaugă mierea. Amestecă băutura în timp ce o consumi, deoarece turmericul se poate depune la fund.

DE CE TREBUIE SĂ CONSUMI APĂ CALDĂ CU TURMERIC?

1. Are proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante

O problemă mare şi serioasă este o inflamaţie cronică, ce provoacă leziuni ţesuturilor corpului. Curcuminul, după cum am menţionat anterior, este compusul activ din turmeric şi are excelente proprietăţi antiinflamatorii, la fel ca unele medicamente antiinflamatorii de pe piaţă.

2. Reduce riscul bolilor de inimă

Multe studii dovedesc că turmericul poate preveni acumularea plăcii, care poate bloca arterele şi multe alte probleme mai grave, cum ar fi atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale. Într-un studiu au participat 121 de persoane care aveau nevoie de operaţie de bypass coronarian. Înainte de intervenţia chirurgicală şi după câteva zile, participanţii au luat 4 grame de curcumin ca doză zilnică sau placebo. La grupul care a luat curcumin s-a redus riscul de atac de cord cu 65 %, iar acest rezultat este destul de bun.

3. Ameliorează artrita

Curcuma poate elimina radicalii liberi dăunători, care pot provoca daune celulelor corpului, datorită proprietăţilor antioxidante. Persoanele care suferă de artrită reumatoidă şi au consumat turmeric regulat, au experimentat o reducere a inflamaţiei şi calmare a durerii.

4. Acţionează împotriva tuturor tipurilor de cancer

Curcuminul poate preveni înmulţirea sau supravieţuirea aproximativ a tuturor tipurilor de celule tumorale. Este considerat ca fiind extrem de benefic pentru toţi cei care suferă de orice tip de cancer.

5. Controlează nivelurile diabetului

Un alt efect al curcumei este reducerea rezistenţei la insulină şi prevenirea apariţiei diabetului de tip 2. Fii atent în timp ce consumi turmeric şi medicamente puternice, deoarece această combinaţie poate provoca scăderea zahărului din sânge, cunoscută şi sub numele de hipoglicemie.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Sursa: thehealthycentral.com

Autor text:  Sănătoşi.com

Add Comment