Beneficiile mai puţin cunoscute ale usturoiului. Utilizaţi-l astfel

Usturoiul este unul dintre cele mai puternice remedii care întăresc sistemul imunitar. Fiind considerat cel mai puternic antibiotic natural, acesta sporeşte producţia naturală de anticorpi în organism şi combate infecţiile.

Iată cele mai importante beneficii ale usturoiului:

Previne afecţiunile cardiovasculare

Dacă este consumat zilnic, cel puţin 2 luni, usturoiul reduce tensiunea arterială.  Substanţele active din usturoi dilată arterele, stimulează circulaţia sângelui şi previne formarea cheagurilor de sânge. De asemenea, reglează nivelul de zahăr din sânge şi contribuie la scăderea colesterolului rău.

Reglează tranzitul intestinal

Alicina, care se găseşte în usturoi, contribuie la stimularea enzimelor necesare florei intestinale sănătoase. Usturoiul este benefic şi în caz de constipaţie acută.

În caz de gastrită, reflux gastric sau ulcer, usturoiul trebuie să fie consumat la recomandarea medicului.

Previne cancerul şi vindecă infecţiile cu streptococi

Datorită conţinutului de germaniu, seleniu, antioxidanţilor şi substanţelor antibacteriene, usturoiul combate infecţiile, cum ar fi cele cu streptococi, scarlatină sau difterie.

De asemenea distruge celulele canceroase în fază incipientă. Substanţele active stimulează celulele sănătoase să le distrugă pe cele periculoase pentru organism.

Este benefic în afecţiuni genitale feminine

Usturoiul este util pentru femeile care se apropiere de perioada premenstruală, deoarece calmează simptomele neplăcute, precum: crampe, anxietate, nervozitate, schimbări de dispoziţie, flux menstrual neregulat.

De asemenea este bun pentru calmarea durerilor menstruale abdominale, de sâni sau cap, pentru reglarea menstruaţiei cu întârzieri mari şi ameliorarea greţurilor matinale.

Benefic împotriva acneei şi căderii părului

Evitaţi aplicarea usturoiului pe răni deschise, tăieturi sau zgârieturi, deoarece substanţele sale puternice vor provoca durere.

În caz de acnee, tăiaţi în două un căţel de usturoi şi aplicaţi uşor pe coşuri. Evitaţi zona ochilor. Lăsaţi să acţioneze timp de 20 de minute, apoi spălaţi faţa.

Pentru păr, utilizaţi uleiurile volative care acţionează ca un tonic pentru rădăcinile firelor de păr, contribuind la regenerarea acestora. Preparaţi o pastă din usturoi, pe care o veţi aplica pe scalp, masând uşor. Lăsaţi-o să acţioneze timp de 10 minute, după care spălaţi părul cu şampon obişnuit.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: lifehack.org