Beneficiile salatei de salcâm – dezintoxicare, întinerire şi slăbire

Fiindcă suntem în perioada de recoltare a florii de sălcâm, echipa sanatosi.info ţine să vă informeze despre efectele terapeutice remarcabile ale floarei de salcâm. Aceasta are proprietăţi de calmare, relaxare şi tonifiere.

Salata de salcâm are următoarele efecte terapeutice:

  • Are efecte de dezintoxicare, curăţire şi regenerare;
  • Este foarte benefică în timpul curelor de slăbire, fiindcă calmează foamea.
  • Este indicată în tratamentul bronşitei cronice şi a tusei cronicizate, fiindcă are efect calmant şi fluidifiant asupra secreţiilor bronşatice;
  • Tratează arsurile la stomac, gastrita, migrena, anorexia şi alte afecţiuni produse sub acţiunea stresului;

Mod de preparare a salatei de flori de salcâm

  • Florile se strâng pe vreme uscată împreună cu ciorchinele pe care sunt amplasate.
  • Se clătesc bine zece mănunchiuri de flori proaspete şi se amplasează într-un castron. Se acoperă cu apă, la care se mai daugă 100 ml de suc de lămâie – se marinează două ore.
  • Ulterior, florile se scot din castron şi se rup de pe ciorchine. Se amplasează într-un castron şi se adaugă o portocală tăiată mărunt, fructe uscate şi 100 g de miere de albine. Înainte de a fi consumate, toate ingredientele se amestecă bine şi se lasă un sfert de oră să se îmbibe bine. Se consumă cel puţin o dată pe zi, pe stomacul gol.

Este indicat ca floarea de salcâm să se strangă din zone cât mai puţin afectate de poluare cum ar fi câmpii sau păduri ferite de drumuri dens circulate şi oraşe. Perioada propice pentru recoltare este sfârşitul lui mai – începutul lui iunie.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: brighthealing.com