Beneficiile uimitoare ale lămâilor asupra organismului

Lămâia are numeroase beneficii şi întrebuinţări, având un conţinut bogat de vitamina C. Conţine, de asemenea, vitamina A, vitamina E, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, tiamină, flavonoide, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc și fosfor.

Iată principalele beneficii ale lămâilor:

Reglează Ph-ul din organism

Odată ce ajung în organism, lămâia se transformă din substanţă acidă, în alcalină. Prin urmare, calmează stomacul, echilibrează sucurile gastrice şi pot reduce disconfortul în cazul arsurilor stomacale.

Întăresc sistemul imunitar

Pe lângă faptul că este un antioxidant puternic, are efecte uimitoare în cazuri de răceală, gripă, infecţii ale tractului respirator, infecţii urinare şi alte afecţiuni.

Curăţă sistemul digestiv 

Consumul a 2 lămâi pe săptămână asigură o curăţare eficientă a colonului. De asemenea, lămâia contribuie la echilibrarea digestiei şi funcţiei digestive, distrugerea bacteriilor dăunătoare şi, potrivit unor studii, chiar şi la tratarea viermilor intestinali.

Reduc riscul apariţiei unui infarct

Datorită conţinutului de potasiu, lămâile menţin sănătatea inimii. De asemenea, întăresc vasele sanguine şi previn hemoragia internă.

Facilitează absorbţia fierului

Lămâile sunt eficiente în cazul persoanelor cu deficit de fier şi celor care suferă de anemie.

Ajută la slăbit

Antioxidanţii din lămâie topesc grăsimea şi stimulează eliminarea toxinelor din ţesut. De asemenea, lămâile ameliorează durerile gastrice, constipaţia sau starea de vomă. Iar ceaiul de mentă cu lămâie reduce pofta de mâncare

Tratează problemele respiratorii

Lămâiele contribuie la calmarea simtomelor astmului, sunt benefice în caz de insuficienţă respiratorie sau oxigenare insuficientă.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: care2.com